Kako do brezplačne Carnet domene

Posted by

Hrvaška omogoča brezplačno registracijo domen s končnico .hr. Področje registracije hrvaških nacionalnih domen upravlja akademska in raziskovalna mreža CARnet. Ker Hrvatje predstavljanje države na spletu vidijo kot nacionalni interes, je domene s končnico .hr možno torej registrirati brezplačno. Posledično uporabniki spleta pogosto v iskalniku iščejo podatke o tem. Želijo namreč izvedeti, kako priti do brezplačne Carnet domene.

Brezplačne Carnet domene
Brezplačne Carnet domene lahko registrira fizična oseba, ki za ime domene uporablja svoje ime in priimek.

Že na samem začetku se je treba zavedati, da vse domene s končnico .hr, niso kar avtomatsko brezplačne. Neplačljive so samo določene domene in še te pod določenimi pogoji.

Kdo lahko registira brezplačno carnet domeno

Brezplačne Carnet domene lahko registrira fizična oseba, ki za ime domene uporablja svoje ime in priimek. Obenem ima to možnost tudi podjetje, ki za ime domene uporabi svoje poimenovanje podjetja. Obstaja še nekaj drugih možnosti za brezplačno Carnet domeno.

Vsekakor pa na Hrvaškem spletna domena s končnico .hr ni zaznamovana le kot interes države, temveč predstavlja tudi izjemno pomemben del identitete vsake fizične ter pravne osebe. Organizacija CARnet bdi nad zgodovino registriranih domen ter nad tem, katere domene so trenutno v uporabi.

Plačljive domene s končnico .hr

Če carnet domene ne morete dobiti brezplačno, lahko preprosto in hitro ter po ugodni ceni domeno prav tako registrirate pri enem od ponudnikov spletnih storitev na Hrvaškem. Čeprav do domene ne boste prišli brezplačno, bo cena za vas še vedno povsem dostopna. S svojim poslom lahko pričnete, potrebovali boste samo še dober hosting oziroma gostovanje.

Zanimiva dejstva o carnet domenah

Zanimanje za carnet domene je precejšnje, ker so lahko brezplačne. Zanimivo pa je vedeti tudi nekatera dejstva o hrvaških domenah, ki vas bodo morda presenetila ali pa se vam bodo zdela zgolj zabavna.

Prva domena na Hrvaškem je bila imenovana srce.hr. Če dve osebi želita imeti enako ime za domeno, se težava rešuje z arbitražo. Zanimivo je, da na Hrvaškem lahko registrirate tudi domene s šumniki. Domeno s končnico .hr smejo registrirati tudi pravne osebe iz Evropske unije. Ste vedeli, da ima v tem hipu najdaljša domena na Hrvaškem kar 54 znakov? Če vas zanimajo še kakšna dejstva o hrvaških domenah, so vam številne informacije na voljo tudi na spletu.

Članki iz iste kategorije: