Vsako podjetje potrebuje gostovanje spletnih strani

Posted by

Odprli smo podjetje in zdaj smo pred nalogo, da naredimo svojo lastno spletno stran. Morda imamo že s tem izkušnjo morda pa tudi ne, v vsakem primeru potrebujemo gostitelja, ki bo zagotavljal dovolj zmogljive in zanesljive strežnike za naše potrebe. Poskrbljeno mora biti tudi za varnost in ob vseh napakah, ki se lahko zgodijo z našo spletno stranjo bomo potrebovali pomoč tehnikov, ki jih zagotavlja gostitelj spletnih strani. Poglejmo si na kaj moramo biti pazljivi ob izbiri najboljšega ponudnika.

Kaj je gostovanje?

Če se nismo še nikoli srečali z potrebo po gostovanju spletnih strani nas lahko hitro zmedejo vse nove tehnologije in tehnični izrazi. Ne skrbite, vse je dokaj preprosto, saj deluje v zaporedni logiki: vsaka spletna stran potrebuje vedno potrebujete zgolj osnovne elemente. Poglejmo si katere.

Strežnik, kjer bo »živela« naša spletna stran

To je najbolj osnovni in prvi pogoj, ki ga mora gostitelj izpolniti. Gostovanje spletnih strani obsega namestitev na strežnik (vse datoteke, slike, besedila ipd.), da bo pripravljena za vse obiskovalce svetovnega spleta.

Izberite domeno

Domena spletne strani je »ime« pod katerim nas bodo obiskovalci našli, ko bodo v brskalnik vtipkali na primer »www.podjetjekigaiščem.com«. Domeno si moramo izbrati mi, vendar imamo omejeno možnosti. Včasih domena ni na voljo in si moramo izbrati drugo, kot smo želeli. Domeno lahko kupimo pri gostitelju spletnih strani ali na mnogih drugih straneh.

Preberite si še naslednji članek: Kako do brezplačne Carnet domene

CARNet domena je sicer na voljo tako fizičnim kot pravnim osebam, a vsak posameznik in organizacija lahko dobi le eno brezplačno domeno. 

Izdelava spletne strani

Gostovanje spletne strani lahko tudi vključuje samo izdelavo, ki jo je potrebno doplačati. Sama izdelava spletni strani je evolucijski proces, ki se vedno spreminja. Spletno stran, posebej na začetku, je vedno potrebno prilagajati in spreminjati, da dobimo najboljšo kombinacijo izgleda in funkcionalnosti za naše potencialne stranke.

Kaj moramo vedeti vnaprej?

Tudi, če najdemo idealnega gostitelja ne pomeni, da je to najboljša izbira. Samo gostovanje spletnih strani mora biti sposobno zadovoljevati vse potrebe našega projekta, ki se ga lotevamo, danes in v prihodnosti. Priporočljivo je, da preden začnemo s procesom primerjava ponudnikov, ki nam bodo nudili gostovanje spletnih strani, da se zavedamo naših trenutnih potreb in teh, ki jih bomo morda imeli v prihodnosti. Kakšno stran bomo izdelali in na kateri platformi je zelo pomembno. Za večino uporabnikov zadostuje brezplačna verzija WordPress platforme v kateri lahko naredimo spletno stran. Lahko, da bomo imeli večje zahteve in bomo potrebovali hitrejše strežnike z več prostora. Vse to je potrebno vedeti vnaprej, če želimo ustvariti varno, učinkovito spletno stran, ki se bo sčasoma razvijala.

Članki iz iste kategorije: