probiotiki za urejanje prebave

Vse, kar morate vedeti o probiotikih

Posted by

Veste, kaj so probiotiki? Navadno so definirani kot nepatogeni mikroorganizmi, na primer bakterije in kvasovke. Zanje je značilno, da imajo, če jih uživamo seveda v dovolj veliki meri, pozitiven vpliv na naše zdravje in počutje.

Seveda so probiotiki tudi naravno prisotni v našem telesu. Kljub temu pa zaradi našega življenjskega sloga ali menjave okolja lahko hitro nastane neravnovesje dobrih, slabih in nevtralnih bakterij. V tem primeru se pogosto pojavijo težave, ki so povezane s prebavo. Zaradi tega lahko celo zbolimo.

Pozitivni učinki probiotikov

Probiotiki vam lahko zelo dobro pomagajo pri najrazličnejših težavah, na primer pri urejanju prebave, ob vnetni črevesni bolezni in podobno.

V zadnjem času so z raziskavami pričeli dokazovati, da naj bi probiotiki lahko v veliki meri pomagali tudi pri psihološkem zdravju.

Kdaj je probiotike dobro jemati?

Praviloma se probiotična terapija izvaja s probiotiki, ki so v obliki prahu ali pa kapsul. Treba je izpostaviti, da probiotične terapije s probiotiki v obliki tekočega jogurta niso učinkovite. Vedeti je treba, da so bakterije v tekočini zelo nestabilne in zato zelo hitro propadejo.

Probiotiki pomagajo, če je naša naravna črevesna flora neuravnovešena.
V splošnem so probiotiki žive bakterije, ki skrbijo, da naš prebavni sistem primerno razgrajuje hrano, uničuje škodljive patogene in sodeluje pri sintezi nekaterih vitaminov. Probiotike v obliki prehranskih dopolnil je smiselno jemati, če je naša naravna črevesna flora neuravnovešena.

Terapijo s probiotiki morate torej izvajati s pomočjo dobrega probiotičnega izdelka v prahu ali pa kapsuli. Poleg zapisa rodu in vrste je zapisan še sev probiotika. Strokovnjaki priporočajo, da se takšna terapija izvaja vsaj dva meseca z dnevnim vnosom najmanj 1 do 3 milijarde probiotika.

Vsaj dvakrat na leto probiotična kura

Seveda je tudi v tem primeru daleč najboljša možnost, da delujete preventivno. Probiotično kuro bi si morali privoščiti vsaj dvakrat na leto. Na takšen način bi si lahko zelo dobro okrepili svoj imunski sistem, ki je oslabljen predvsem zaradi stresa, nepravilne prehrane, prav tako zaradi slabega zraka, pesticidov in še marsikaj drugega.

Oglejte si video o koristih, ki jih nudijo probiotiki

In kateri probiotiki so dovolj kakovostna izbira? Pri izbiri je najbolje, če vam svetuje strokovnjak. Ta vam bo svetoval glede vsebnosti sevov v telesu pa tudi glede težave, ki jo imate. Izbira je odvisna tudi od samem prebave, od odvajanja blata. Vse omenjeno namreč vpliva na izbiro seva.

Previsoka količina bakterij v probiotičnem izdelku ni ustrezna za vse, ker več bakterij potrebuje več hrane in bodo osebo, ki jih jemlje, zaprle.

Članki iz iste kategorije: