Registracija domene in izbira učinkovitega imena zanjo

Posted by

Registracija domene predstavlja prvi korak k vzpostavitvi spletne strani. Pri izbiri njenega imena in končnice pa se marsikomu porodijo vprašanja o tem, kakšno ime izbrati. Naslov spletnega mesta vsekakor vpliva na uspeh spletne strani. Pri tem skušajmo izbrati takšno ime, ki bo edinstveno, a hkrati razumljivo, da si ga bodo obiskovalci spletne strani lahko zapomnili.

Ime spletnega mesta mora tudi predstavljati dejavnost, ki jo želimo predstaviti. Če je spletna stran namenjena za podjetje, tedaj je smiselno v ime spletnega mesta vključiti ime podjetja. Če podjetje posluje izključno na slovenskem trgu, tedaj izberimo končnico .si. Če pa podjetje deluje tudi na tujih trgih, pa je smiselno izbrati končnico .com. Ob registraciji domene pa je pri izbiri imena in URL-ja dobro upoštevati tudi zakonitosti optimizacije iskalnikov.

Izbira učinkovitega imena za novo spletno stran

Registracija domene ponuja veliko izbiro imen in končnic, zato so možnosti skorajda neomejene. Seveda pa so nekatera imena že zasedena in jih za svoje spletno mesto ne moremo uporabiti. Pomembno je, da za čim večji uspeh nove spletne strani izberemo kratko in jasno ime, saj si je dolga in zmedena imena težje zapomniti in tudi lažje zamenjati z ostalimi imeni.

Naslov spletnega mesta naj bo plod ustvarjalnega razmišljanja, pri čemer pa je potrebno hkrati tudi upoštevati načelo kratkosti in jasnosti. Ime spletne strani in URL naslov morata  vsebovati elemente, ki omogočajo enostavno branje in izgovorjavo. Pri tem se je dobro izogibati številkam in drugim znakom.

Kje lahko registriram svojo novo spletno stran?

Hitra, enostavna in cenovno ugodna registracija domene je dostopna pri ponudniku domenca.com, ki ob tem nudi še brezplačno DNS gostovanje, brezplačno spletno gostovanje in brezplačno spletno stran. Ko registriramo ime spletne strani je namreč pomembno vedeti, ali ponudnik nudi tudi uporabo DNS strežnikov in preusmeritve URL naslovov.

Če bi želeli registrirati več naslovov spletnih strani ali pa vaša dejavnost vključuje upravljanje z več različnimi spletnimi stranmi, tedaj je dobro izbrati ponudnika, ki nudi strokovno podporo in je dosegljiv za vprašanja vse dni v tednu. Kakovostni ponudniki nudijo tudi napredne vmesnike za podaljšanje, prenos in upravljanje s spletnimi mesti.

Članki iz iste kategorije: