Varčen in okolju prijazen sušilni stroj

Posted by

Čisto in suho perilo je odraz vsakega urejenega gospodinjstva. Beko sušilni stroj v kombinaciji z vsemi pralnimi stroji Beko pa je pravi recept za vedno svež občutek. Danes pralni stroji porabijo bistveno manj energije in tudi četrtino manj vode, kot pred desetimi leti, velik napredek pa je viden tudi pri porabi energije sušilnih strojev. Najbolj varčni izmed njih, ki porabijo tudi do 40 odstotkov manj energije, so Beko sušilni stroji s toplotno črpalko. Le ti se bistveno razlikujejo od sušilnih strojev izpred desetih let, ki so imeli vgrajeni električne grelnike.

Nezanemarljiv faktor je tudi bistveno manjša obraba, kar se z leti prav gotovo obrestuje. Taki sušilni stroji lažje prenašajo obremenitve, zato je tudi njihova življenjska doba bistveno daljša. Najvarčnejši so sušilni stroji razreda A+. Ti zaradi uporabe toplotne črpalke porabijo zelo malo energije, njihova največja prednost pa je povečana učinkovitost pri precej manjših temperaturah. Tako je ustrezno zagotovljeno sušenje že pri 50 stopinjah celzija, kar je skoraj 20 stopinj manj, kot pri običajnih Beko sušilnih strojih. Kljub nižji temperaturi je perilo dobro posušeno, vpliv sušenja pa je prijazen tudi do občutljivejših tkanin.

Uporabniki sušilnih strojev v zahodno evropskih državah se najpogosteje odločajo za energijsko varčnejše Beko sušilne stroje, kar kaže tudi na ozaveščenost populacije in prizadevanje k zmanjšanju škodljivih učinkov povečane porabe energije na naše bivalno okolje. Okoljska ozaveščenost je najvišja v Nemčiji, kjer se uporabniki odločajo skoraj izključno samo za pralne in sušilne stroje najvarčnejšega razreda A+. Za ostale izdelke nižjih energijskih vrednosti skoraj ni več zanimanja. Slovenci nismo daleč za njimi. Kot poročajo statistike, se za varčne pralne in sušilne stroje odloči skoraj 80 odstotkov kupcev. Z uporabo Beko sušilnega stroja in nekaj nasveti lahko tudi sami bistveno pripomoremo k zmanjšanju porabe električne energije. Perilo perimo in sušimo pri nižjih temperaturah, ne pozabimo pa tudi na pranje ob nižjih tarifah.

Kaj več o sušilnih strojih pa tukaj https://www.pricaraj.si/moj-dom/bela-tehnika/susilni-stroji.

Članki iz iste kategorije: