Toplotne črpalke Hitachi

Ogrevanje s toplotno črpalko

Posted by

Moderna tehnologija HVAC sistemov nam omogoča, da lahko grejemo dom brez uporabe dragih električnih grelcev. Obenem pa tudi ni potrebe po uporabi peči na fosilna goriva. Veliko bolj učinkovito je, če toploto pridobimo iz zunanjega zraka. To pa omogočajo toplotne črpalke Hitachi, ki brez težav ogrevajo manjše in večje nepremičnine. Ker porabijo izredno malo električne energije in so pri delovanju zelo tihe, so popularne po vsem svetu. Obenem pa vsebujejo različne tehnologije, ki čistijo zrak in naredijo naš dom veliko bolj prijeten za bivanje.

Toplotne črpalke ne potrebujejo električnih grelcev

Delovanje vsake toplotne črpalke Hitachi je pogojeno z vgrajenim kompresorjem. Sama naprava deluje tako, da zunanji zrak oziroma njegovo energijo potisne do uparjalnika, kjer hladilni plin prevzame nase njegovo energijo oziroma toploto. Kompresor pa stisne hladilni plin do te mere, da se hitro ogreje. To toplo energijo pa črpalka pošilja v naš dom. Omenjen proces ne potrebuje električne energije za ogrevanje, ampak samo za proces, ki ustvari toplo energijo. Res je, da so vgrajeni tudi grelci v zunanji enoti, ampak se ti prižgejo zelo redko ali pa nikoli. 

Instalacija moderne toplotne črpalke za ogrevanje bazena je boljša kot ogrevanje bazena s plinom.

Moderne toplotne črpalke Hitachi lahko tudi hladijo naš dom poleti. Tako lahko brez težav in uporabe fosilnih goriv v hiši ohranjamo neprestano temperaturo in primeren nivo vlažnosti.

Ogrevanje bazena brez električnih grelcev

Toplotna črpalka za ogrevanje bazena za uživanje v bazenu.
Za brezskrben užitek v bazenu je najboljša toplotna črpalka za ogrevanje bazena.

Dolgo časa je veljalo, da so električni grelci najboljši način za ogrevanje bazena. Res je, da so izredno učinkoviti pri svoji nalogi, vendar za svoje delovanje porabijo zelo veliko električne energije, ki pa je vedno dražja dobrina.

Članki iz iste kategorije: