Športna sončna očala za tek

Pomembna športna oprema za sončne dni

Posted by

Redna telesna aktivnost nam pomaga ohraniti zdravo telo in duha. Je enako pomembna kot kakovostna in raznovrstna prehrana ter spanec. Ko se odpravljamo teči, na pohod v hribe ali izlet s kolesom, smo primorani misliti na mnogo stvari. S seboj moramo imeti zadostno količino tekočine kot tudi primerno obutev in oblačila. Pogosto pa pozabimo na športna sončna očala, ki nam lahko močno olajšajo raznovrstne aktivnosti. Vgrajene imajo zatemnjene leče, ki filtrirajo škodljive UV žarke ter nam tako omogočijo boljši pogled na našo okolico.

Športa sončna očala zaščitijo naše oči

Naš vid je neprecenljiv. Če ga pogosto obremenjujemo, se lahko zgodi, da se nam sčasoma poslabša. Da bi se temu izognili, je priporočljiva uporaba primerne zaščite za naše oči. Glavni namen, ki ga imajo športna sončna očala je zaščita naših oči pred prekomerno količino svetlobe. S tem razbremenimo naše oči, saj se ne bodo tako intenzivno odzivala na spremembo količine svetlobe v naši okolici. Obenem pa nam nudijo osnovno zaščito pred letečimi predmeti, kot so kamenčki, prah in žuželke, ko tečemo, vozimo kolo, igramo tenis ipd.

Kolesarska športna sončna očala
Športna sončna očala za kolesarje

Tako rekoč so sončna očala pomembna iz vidika preprečevanja poškodb oči kot tudi ščitenja njih pred sončnimi žarki. Zato se jih priporoča za nošnjo pri veliki količini športov z izjemo kontaktnih športov.

Sončna očala nam omogočajo boljši pogled

Večina športov je močno odvisna od nivoja osredotočenosti posameznika. Bolj kot smo osredotočeni na določen cilj, večja je verjetnost, da ga bomo dosegli. To je zelo pomembno pri teku in drugih športnih disciplinah, kjer se moramo zanašati na našo voljo in željo po spremembi.

S športnimi sončnimi očali bomo lahko ostali bolj osredotočeni na naš cilj. Tako nas ne bo zmotila močna svetloba ali drugi dejavniki, ki lahko na nas za trenutek negativno vplivajo. Obenem pa bomo veliko bolje videli našo okolico. To pomeni, da se bomo veliko lažje in bolj učinkovito umaknili oviram in drugim preprekam, ki so za nas lahko nevarne.

Očala za šport na recept

Dandanes imamo na voljo tudi številna športna očala na recept. Narejena so tako, da imajo zelo lahek okvir, ki ga skoraj ne čutimo na svojem obrazu in glavi. Obenem pa so zasnovana tako, da varujejo naše oči pred fizičnimi udarci. Sam okvir športnih sončnih očal se zelo dobro drži naše glave med premikanjem, hitrim tekom in drugimi fizičnimi aktivnostmi. Omenjena očala so idealna izbira za ljudi, ki potrebujejo korekcijo vida in zaščito pred soncem v enem. Priporočeno je, da se pred nakupom in izbiro primernih očal posvetujemo s svojim očesnim zdravnikom, če seveda potrebujemo korekcijo vida.

Članki iz iste kategorije: