Dvižne pisalne mize za vsakodnevno delo

Z uporabo dvižne pisalne mize tudi do boljšega zdravja

Posted by

Če večino svojega časa preživite za pisalno mizo oziroma za računalnikom, je še toliko bolj pomembno razmisliti o nakupu primernega pohištva. Odlična izbira je lahko dvižna pisalna miza, ki vam ne prinaša zgolj večje produktivnosti pri delu, temveč vam zagotavlja tudi več zdravja.

Raziskave kažejo na to, da vam lahko izbira dvižne pisalne mize prinese višji nivo produktivnosti in energije, nižji sladkor v krvi, manj kilogramov, boljše zdravje in daljše življenje. Vsaj 3 ure stanja med delom naj bi namreč življenje podaljšalo lahko kar za dve leti. Za dvižno mizo namreč lahko med delom kar stojite.

Uporaba dvižne pisalne mize

Seveda pa vam tudi najbolj kakovostno izbrana dvižna miza za pisarno ali dom ne bo dovolj dobro koristila, če je ne boste pravilno uporabljali. Dvižne pisalne mize omogočajo kombinacijo sedenja in stanja. To je aktivnost, ki je s sedenjem ne dobite. Strokovnjaki priporočajo, da je pri delu za računalnikom pol ure dobro sedeti, nato pa pol ure stati.

Dvižne pisalne mize
Dvižne pisalne mize vam omogočajo, da občasno raztegnete svoje telo in poskrbite za svoje dobro počutje

Za pravilno držo je seveda ključna pravilna višina dvižne mize, prav tako pravilna višina ekrana. Za ekran računalnika velja pravilo, naj bi bil vedno postavljen v višino oči, ko gledate naravnost.

Negativne plati prekomernega sedenja za pisalno mizo

Izbira dvižne pisalne mize vam bo onemogočila, da bi za mizo med delom vedno sedeli. Znano je, da prekomerno sedenje prinaša zelo veliko negativnih posledic. Najbolj razširjen vzrok za bolečine v ramenih, vratu in hrbtu je namreč napačna drža, ki jo prekomerno sedenje povzroča.

Zakaj je dolgotrajno sedenje tako škodljivo za naše telo?

V resnici ljudje nismo ustvarjeni za sedenje, čeprav se tega kar precej radi poslužujemo. Tisti, ki prekomerno sedijo, imajo navadno veliko več težav z zdravjem. V tem primeru imajo pogosto vsaj nekaj kilogramov preveč.

Pisalne mize nastavljive po višini

Pogosto so dvižne pisalne mize poimenovane tudi kot pisalne mize nastavljive po višini. Takšne vrste miz nekateri smatrajo kot modne muhe enodnevnice, kar pa že zdaleč ne drži. Vse pogosteje so namreč najboljša izbira delodajalcev, ki za svoje zaposlene hočejo in želijo, da delajo v zdravem okolju.

Zelo priljubljene so na primer električne dvižne pisalne mize, ker je njihovo upravljanje zelo preprosto pa tudi hitro.

Članki iz iste kategorije: