Zdravilni učinki klasične masaže celega telesa

Posted by

Klasična masaža je namenjena sproščanju napetih mišic in tkiv po celem telesu. Maser pri tem uporabi različne prijeme, kot so gnetenje, gladenje, tolčenje, otiranje in podobno. Vsak obisk je unikatna izkušnja, saj se maser potrudi, da je seansa povsem prilagojena vam. Pri tem se posveti vašemu pragu bolečine, obliki vaših mišic in tkiv ter tudi sami trdoti mišic.

Maksimalni rezultati v kratkem času

Maksimalni učinek masaže v Mariboru dosežete s podrobno konzultacijo z maserjem pred samo izvedbo masaže. Na tak način maserju predstavite svoja problematična in boleča področja ter dosežete dogovor o čim prejšnjem izboljšanju obstoječega stanja. Klasična masaža ni namenjena zgolj odpravi bolečin, temveč tudi preventivni skrbi za telo, sproščanju, odpravi stresa in težav s spanjem. Terapevtska nega telesa poveča tudi prekrvavitev in posledično poveča udobje na celem telesu.

Največji poudarek je na hrbtu

Zdravilna nega vašega celega telesa se začne na hrbtu. Maser najprej z rokami pogladi in oceni vse mišice, nato pa začne s segrevanjem tkiva. Najbolj se osredotoči na težavne in napete predele, ki jih z različnimi tehnikami zmehča. S predela hrbta se nato preusmeri na masažo nog in stopal zadaj ter spredaj, nato pa se posveti še rokam in dlanem.

V primeru, da ste se odločili za 90 minutno nego, vam terapevt zmasira tudi obraz, glavo, sence in tilnik. Masaže v Mariboru se zaključijo še s hlajenjem in nežnim gladenjem mišic na hrbtu. Tako preverijo tudi končni učinek masaže na vaše telo in stanje vaših mišic.

Pozitivni vpliv na zunanjost in notranjost

Vpliv klasične masaže Maribor se ne kaže samo na zunanjosti, temveč tudi na notranjosti. Terapevtski gibi in strokovne negovalne tehnike odpravijo zakrčene mišice in vozle ter povečajo prekrvavitev po celem telesu. Slednje vpliva tudi na izboljšanje presnove in splošni občutek sproščenosti. Posamezna mišična vlakna se zmehčajo in raztegnejo, kar pomeni, da boste po masaži popolnoma regenerirani ter pripravljeni na vse življenjske izzive.

Članki iz iste kategorije: