Cerada za avto (proti toči) nudi zaščito vedno in povsod

Posted by

Toča je univerzalen vremenski pojav, zaradi lege in podnebja pa se v Sloveniji pojavlja kar pogosto. Vsako poletje ob veliki vročini smo pozorni, kadar se napovedujejo vremenske spremembe, ki prinašajo goste oblake, iz katerih bi zaradi velikih temperaturnih razlik lahko prišlo do toče.

Takrat običajno hitimo z zaščito svojega premoženja, še posebej avtomobila, če ta ne stoji na varnem v garaži. Seveda pa nas ledene kroglice ne doletijo zgolj takrat, ko smo doma – pogosto nas presenetijo na poti ali med službo. Da je takrat avto varen, je najboljša izbira cerada za avto proti toči, ki se hitro namesti in nudi popolno varnost.

Cerada za avto (proti toči) naj bo v vsakem prtljažniku

Ste kdaj že doživeli točo med vožnjo? Ne le, da vas je bilo verjetno zaradi bobnenja toče po strehi avtomobila pošteno strah, temveč ste razmišljali tudi o tem, kam bi se pred njo skrili in preprečili poškodbe na vozilu. Ustavljanje v podvozih in tunelih je zaradi varnosti v prometu prepovedano in tudi kaznivo, zato običajno vsi iščemo zavetje pod drevjem, pod kakšnim nadstreškom ali kozolcem, v parkirni hiši, poleg visoke stavbe. Veliko bolj enostavno pa je poskrbeti za svoj avto, če je z vami cerada za avto proti toči.

Daje vam namreč možnost, da avto hitro ustavite na varnem mestu in ga enostavno pregrnete – z dobro podloženo cerado, ki preprečuje vdolbine na karoseriji in luknjice ter razpoke na steklu.

S pomočjo cerade lahko preprečite, da bi bil vaš avto potreben popravila – ne le, da to terja čas, saj poškodb ni mogoče odpraviti v trenutku (in boste nekaj časa brez svojega avta), temveč se boste tako izognili tudi koriščenju svojega kasko zavarovanja, če ga imate. Tako ne boste izgubili bonitete in ob naslednji registraciji vam za zavarovanje ne bo potrebno plačati več kot običajno.

Cerada naj se namesti tudi preventivno

Če se vozite na delo s svojim avtomobilom in ta osem ur ali več stoji na parkirišču pred podjetjem, je priporočljivo, da se cerada proti toči namesti kar preventivno. Ni vam treba ves čas gledati v nebo in se spraševati, ali boste še pravočasno pri avtomobilu, če se nebo stemni.

Najbolje je, da cerado nadenete kar ob zapustitvi vozila, pa boste cel dan brez skrbi – še zlasti, če se vmes odpravite na kakšno službeno pot in ne boste mogli v nekaj minutah do svojega avta, saj se boste nahajali nekje povsem drugod.

Članki iz iste kategorije: