Odlično gostovanje spletnih strani

Posted by

Vsaka spletna stran, ki jo lahko najdemo na internetu potrebuje spletno gostovanje. Če se s tem izrazom še nikoli nismo srečali, se lahko izgubimo v vsej terminologiji. Brez tega osnovnega znanja bomo težko izbrali pravilnega ponudnika. V tem članku se bomo posvetili vsem podrobnostim, ki jih moramo vedeti, da uspešno izberemo primerno gostovanje za naše podjetje.

Kaj je spletno gostovanje?

Je storitev, ki zajema najem stražnika, ki bo poganjal našo spletno stran. Najemnino po navadi plačujemo mesečno in je zanemarljiv strošek. Poleg tega dobimo podporo podjetja pri katerem smo najeli strežnike, če bi slučajno imeli tehnične težave s spletno stranjo.

Podjetja, ki ponujajo spletno gostovanje imajo namenjene temu močne računalnike, ki jim pravimo strežniki. Te strežniki lahko gostijo tudi po več spletnih strani in so optimizirani za varnost in hitro delovanje. To pomeni, da bo naša spletna stran delovala hitreje na takem računalniku, kot pa, če bi gostili spletno stran od doma.

SSL certifikat

Za uspešno poslovanje potrebujemo SSL certifikat. To je sposobnost strežnika, da zakodira povezavo vsakega uporabnika, ki se nanj poveže. To nam omogoči, da varno poslujemo s plačili, uporabniškimi imeni in gesli na naši spletni strani. Ta certifikat je tudi pomemben za višje rangiranje naše strani na internetu.

Strežniki in domene

Spletno gostovanje potrebuje domeno, ki jo lahko kupimo pri ponudniku gostovanja ali na raznih portalih na internetu. Najbolj priporočamo, da si domeno izberemo pri ponudniku gostovanja, saj nam bodo lažje pomagali v primeru kakršnih koli težav.

Kakšen strežnik vzeti?

Poznamo različne vrste strežnikov izmed katerih je najbolj popularno VPS gostovanje. VPS gostovanje nam omogoča, da imamo popolni nadzor nad strežnikom, ki deluje v virtualnem okolju. Lahko si ga prilagajmo našim rastočim potrebam, kot je zakup večje internetne hitrosti, prostora na disku ali procesorjev. Tak način gostovanja je najbolj priporočen za vsa mala in srednje velika podjetja. Pri VPS gostovanju si delimo strežnik z drugimi uporabniki, vendar imamo samo mi vpogled v našo spletno stran in njeno vsebino.

Za večje projekte in najbolj zahtevne uporabnike je namensko gostovanje pravi odgovor. Pri namenskem gostovanju zakupimo celoten strežnik in imamo tako največjo možno zmogljivost.

Deljeno gostovanje pa poteka po enakem principu kot VPS, vendar si delimo zmogljivost celotnega strežnika z mnogimi drugimi lastniki spletnih strani. Tak način spletnega gostovanja je priporočen začetnim podjetjem, ki ne potrebujejo veliko moči.

Poceni kartuše in tonerji za vse znamke tiskalnikov. Glede na to, da tiskalniki običajno zahtevajo dve ali več različnih kartuš, njihove cene pa niso nizke, skušamo uporabniki pri tiskanju karseda prihraniti. Preberi več …

Članki iz iste kategorije: