Skupaj sta močnejša – pomagajte svojemu partnerju, da preneha smrčati

Posted by

Vas nervira zvok, podoben motorni žagi, ki prihaja od vašega partnerja? Tega več ne morete prenašati? Nihče ne želi spati zraven človeka, ki ves čas smrči, vendar se ne jezite. Vaš partner je najmanj kriv za to. Smrčanje skozi nos je zelo pogost pojav in se praktično šteje za epidemijo. Zato ne dovolite, da ta problem vpliva na vajino razmerje. Oborožite se s potrpljenjem in se tako skupaj odpravita v boj proti smrčanju.

Smrčanje skozi nos nastane, ko se v nosu pojavijo določene ovire oziroma v primeru oteženega pretoka zraka skozi nos. Obstaja več vrst motenj v nosu, ki povzročajo smrčanje, in te motnje so lahko:

 • Majhni ali spuščeni nosnici,
 • Fizične ovire,
 • Blokada nosu.

Drugi vzroki smrčanja

Smrčanje skozi nos je lahko posledica različnih alergij, ki prežijo za vsakim vogalom, ne glede na letni čas. Če je vaš partner alergičen na nekaj, bi bilo najbolje, da iz vašega okolja odstranite vse vrste alergenov, da bi tako njemu in vam zagotovili kvalitetnejši spanec.

Vzrok za smrčanje vašega partnerja so lahko tudi sinusi, ki so povezani s številnimi težavami, kot so glavoboli, izcedek iz nosu, pritisk in bolečine v obrazu. Poleg tega so vneti sinusi eden glavnih vzrokov za smrčanje. Povzročajo zamašitev nosu in tako ovirajo pretok zraka, kar vodi do glasnega smrčanja.

Poleg tega obstaja še več drugih vzrokov. Smrčanje lahko povzročijo kakršne koli spremembe v načinu življenja. Poleg alergij in sinusov lahko smrčanje povzročijo tudi cigarete in alkohol, debelost in mnogi drugi dejavniki.

Zato je nujno, da odkrijete pravi vzrok smrčanja vašega partnerja, saj lahko to težavo spremlja še kakšen drug zdravstveni problem. Prej ko boste odkrili vzroke, prej boste lahko zaustavili smrčanje svojega partnerja.

Smrčanje – posledice in zdravljenje

Smrčanje lahko povzroči veliko posledic. Zaradi pomanjkanja kisika v možganih lahko pride do možganske kapi. Prav tako se lahko pojavijo tudi težave s srcem. Poleg tega imajo ljudje, ki smrčijo, večjo možnost, da zbolijo za sladkorno boleznijo.

Ne zanemarite pa tudi socialnih problemov. Pomanjkanje kakovostnega spanca lahko privede do razdražljivosti in nestrpnosti, kar lahko povzroči razdor med vami in vašim partnerjem. Zato ne sovražite svojega partnerja, ker smrči, ampak mu pomagajte. Skupaj poiščita rešitev za to težavo – ker smrčanje je zelo rešljiv problem. Ena izmed najboljših rešitev je Snore Terminator prstan, ki je povsem naravno sredstvo za odpravo vseh težav, ki jih povzroča smrčanje, kot tudi za samo smrčanje.

Prednosti prenehanja smrčanja

Že po prvi noči se boste vi in vaš partner opazili razliko:

 • Zbujali se boste odpočiti in naspani
 • Bolj boste sproščeni
 • Zmanjšali boste tveganje za nastanek srčne in možganske kapi
 • Imeli boste večjo koncentracijo
 • Lažje boste opravljali vsakodnevne obveznosti
 • Odnos med vami in vašim partnerjem se bo izboljšal
 • Zmanjšali boste tveganje za nastanek prometnih nesreč
 • Izboljšali boste splošno zdravje

Članki iz iste kategorije: