web hosting

Kaj vse omogoča gostovanje spletnih strani?

Posted by

Gostovanje spletnih strani nam omogoča objavljanje strani in trgovin na spletu. Na takšen način jih zmorejo videti prav vsi uporabniki interneta. Storitev gostovanja torej v praksi pomeni časovni zakup prostora na spletu, in sicer za shranjevanje datotek spletnega mesta. Do slednjega lahko dostopajo uporabniki – kadar koli preko spletnih brskalnikov, kot so Edge, Chrome, Firefox.

Omenjene datoteke vključujejo vse podatke, ki so sestavni del spletnega mesta ter so shranjene na strežniku. Podatki so na primer strani, slike, besedila, videoposnetki ter drugo. Ko uporabniki v izbrani brskalnik vtipkajo naslov določenega mesta na spletu, se njihov računalnik ali katera koli druga naprava poveže s strežnikom. Spletno mesto pa je posledično preko brskalnika dostavljeno v uporabnikovo napravo.

Zmogljiv strežnik za web hosting

Za spletno gostovanje strani oziroma za web hosting je potreben zelo zmogljiv strežnik. Gre za velikanski specializirani računalnik, ki praviloma deluje 24 ur na dan, in to vse dni v tednu. Zagotavlja torej neprekinjen dostop do datoteke spletnih mest.

ponudnik za web hosting
Domače in tuje ponudnike za web hosting lahko najhitreje preverimo kar na spletu.

Strežnik mora biti povezan s spletom in le tako so spletna mesta vedno na razpolago. Stroški za vzdrževanje takšnega strežnika so seveda precej visoki, zato je jasno, da ga v resnici ne zmoremo vzdrževati sami. Posledično se je za gostovanje spletnih strani potrebno obrniti k specializiranim ponudnikom. Takšne osebe pa imajo svoje usposobljeno tehnično osebje, prav tako visoko tehnologijo ter zmogljive strežnike. Pomagajo redno skrbeti za učinkovito vzdrževanje pa tudi za samo varnost strežnikov.

Paket gostovanja, ki ustreza našim potrebam

Brezplačno gostovanje in SSL certifikat z uporabo 000webhost, Freenom in CloudFlare

Pri nas je precej dobrih ponudnikov za web hosting. A še preden si izberemo svojega, potrebujemo najprej domeno, če seveda želimo ustvariti svoje spletno mesto oziroma stran na spletu.

Članki iz iste kategorije: