Kdaj se odločiti za gostovanje v Sloveniji?

Posted by

Skoraj vsak, ki potrebuje spletno gostovanje, se znajde pred dilemo: »Je gostovanje bolje zakupiti pri ponudniku v Sloveniji ali pri ponudniku v tujini?«. Vsaka izmed dveh odločitev ima tako svoje prednosti kot slabosti, a v večini primerov je pravilna izbira zgolj ena. Da se ne boste spletne predstavitve že na samem začetku lotili napačno, vam bomo danes razložili, kako kar najbolje izbrati ponudnika gostovanja.gostovanje

Kdaj spletno gostovanje zakupiti v Sloveniji?

Gostovanje spletnih strani je storitev, pri kateri je lokacija strežnika izjemno pomembna, saj neposredno vpliva na uporabniško izkušnjo na strani. Govorimo o hitrosti prikazovanja strani, ki mora biti čim višja, saj uporabniki interneta nimajo potrpljenja za obiskovanje počasi delujočih spletnih mest.
Če se strežnik nahaja v Sloveniji, prav tako pa od tod na spletno stran prihajajo obiskovalci, bodo odzivni časi zelo nizki, saj obiskovalci od strežnika ne bodo zelo oddaljeni. Povsem drugačna zgodba bi bila, če bi na spletno stran, gostovano na Kitajskem, prihajali slovenski uporabniki spleta. V tem primeru bi se jim stran prikazovala počasneje, saj bi bila razdalja med strežnikom in računalnikom posameznega obiskovalca precejšnja.
Verjetno bi zdaj že sami znali pravilno odgovoriti na vprašanje, v katerem primeru je najbolje poiskati domačega ponudnika gostovanja. Če nameravati postaviti spletno stran v slovenskem jeziku, bo to zagotovo daleč najboljša izbira. Ne le, da se bo obiskovalcem iz Slovenije stran prikazovala hitro, tudi tehnična podpora vam bo na voljo v slovenskem jeziku. Cenejši bodo tudi stroški klicanja, saj vam ne bo potrebno klicati v tujino.

Kdaj spletno gostovanje zakupiti v tujini?

Zamislite si, da želite postaviti spletno stran v angleškem jeziku, z njo pa ciljati tako na uporabnike spleta iz ZDA kot tudi iz Velike Britanije. Boste strežnik zakupili v ZDA ali VB? Razmislite, od kod lahko pričakujete več obiskovalcev oz. katera izmed dveh skupin obiskovalcev vam je pomembnejša. Ker je potencialnih obiskovalcev v ZDA precej več kot v VB, bo morda pametneje zakupiti spletno gostovanje kar v ZDA, saj se bo tako večini obiskovalcev stran prikazovala hitreje, kot če bi strežnik zakupili v VB.
Kaj pa, če imate stran v hrvaščini? Boste poiskali najboljšega ponudnika za web hosting na Hrvaškem? To zagotovo ni potrebno, saj je razdalja med Slovenijo in Hrvaško majhna, razlika v hitrosti nalaganja spletne strani pa tako praktično ne bo vidna. Priporočamo vam, da zakupite gostovanje v Sloveniji, saj vam bo podpora na voljo v slovenskem jeziku, poleg tega pa imajo naši najboljši ponudniki daljšo tradicijo, boljšo opremo in nasploh nudijo kakovostnejšo storitev.

https://www.youtube.com/watch?v=n7rzi2hGAzA

Članki iz iste kategorije: