Klasično ali vps gostovanje?

Posted by

Če imate svoje spletne strani, se morate običajno odločiti tudi za gostovanje – razen v primeru, da imate lastne strežnik, kar pa običajno ni ekonomično in zahteva tudi precej znanja za vzdrževanje, varnost in podobno. Gostovanje spletne strani, ki je manjša in nezahtevna, nudi cela množica podjetij, pri katerih lahko mesečno najamete košček ali delček prostora ne strežniku in se zanašate, da se vam ni potrebno ukvarjati z ničemer drugim.vps gostovanjeČe je vaša spletna stran obsežna oziroma imate morda tudi obsežno spletno trgovino, pa vam klasično gostovanje morda sploh ne bo ustrezalo, ter bo za vas boljše tako imenovano vps gostovanje. Enako velja tudi v primeru, če želite za strežnik skrbeti sami.

Kakšne prednosti ima vps gostovanje?

V prvi vrsti vam pri vps gostovanju ni potrebno skrbeti za to, da si prostor na strežniku delite z drugimi, temveč dobite povsem svoj lastni prostor, z lastnim operacijskim sistemom – nobenih ovir ni, ki bi vas omejevale. Delovanje strežnika je pospešeno, na voljo imate vse sistemske vire, za vse popravke in nadgradnje lahko po želji skrbite sami.
Se vam zdi to zapleteno? Pravzaprav je spletno vps gostovanje v osnovi namenjeno tistim, ki imajo dovolj strokovnega znanja, oziroma tistim, ki so tako veliki, da brez vps gostovanja ne gre, vzdrževanje in nadgradnje ter vse ostalo pa prepustijo lastniku strežnika in so zato pripravljeni na višje finančno nadomestilo.

Kdaj se je smiselno odločiti za vps gostovanje?

Vps gostovanje je običajno smotrno, če spadate v eno od naslednjih kategorij:
– se ukvarjate z izdelavo spletnih strani;
– ste spletna agencija;
– imate znanje iz strežniške administracije in natanko veste, kaj želite od strežnika;
– imate spletne strani ali trgovine, ki zahtevajo SSD pospešeno delovanje;
– imate zelo veliko spletno trgovino ali več spletnih trgovin.

Kako izbrati paket za vps gostovanje?

V prvi vrsti mora izbrani paket ustrezati vašim potrebam in seveda vašemu znanju – če tega nimate, bo potreben paket, ki vam bo zagotavljal upravljanje. Načeloma pa je paket odvisen od tega, kakšen je delovni pomnilnik, koliko prostora je na strežniku, kako zmogljiv je strežnik, kakšna sta osnovna plošča in operacijski sistem, kakšen je dostop do strežnika … Načeloma velja, da lahko glede na izbiro paketa plačate nekaj malega, na primer 25 evrov na mesec, ali pa vas gostovanje ob višjih zahtevah in potrebah stane tudi precej več, tudi precej več kot sto evrov mesečno.

https://www.youtube.com/watch?v=KaKqsD9108s

Članki iz iste kategorije: