Težave z izbiro domene

Posted by

Odločili ste se za registracijo domene. Nič lažjega, kajne? A žal se včasih tudi pri relativno preprostem postopku registracije lahko kaj zaplete in znajdete se pred vprašanjem, kje poiskati pomoč za svojo težavo. Z mislijo na to smo za vas pripravili opis nekaj najpogostejših težav, do katerih lahko pride pri registraciji domene. Drugi nasveti za registracijo domene pa so opisani na omenjeni povezavi.

Izbira slabega imena domene. Ne boste verjeli, koliko ljudi naredi napako že pri tem koraku. Zapomnite si, da mora biti ime domene kratko, jedrnato in lahko zapomljivo. Ne sme vsebovati šumnikov, vezajev in številk. V poslovne namene je najbolje, da registrirate ime, ki je kar ime vašega podjetja, saj boste tako najučinkovitejše gradili svojo blagovno znamko.

Izbira napačne domenske končnice. Ste pripravili spletno stran za Angleže, registrirali pa ste jo s končnico .si? Velika napaka! Tu se držite preprostega pravila: registrirajte nacionalno domeno države, v kateri je vaša ciljna skupina. Zadnje čase pa so posebej popularne tudi tematske domene, kot so na primer .blog, .diet, .guru in podobne.

Izbira napačnega registrarja. Registrarji so ponudniki domen in njihova izbira je še kako pomembna. Pri izbiri nikar ne glejte samo na denar. Pomembno je, da vam bo registrar vedno na razpolago, zato se raje odločite za domačega ponudnika. Preverite, da je verodostojen, kar lahko dokaže z velikim številom zadovoljnih strank.

Površnost pri vpisu kontaktnih podatkov. Pri registraciji domene morate vnesti tudi nekaj svojih podatkov, zato dobro pazite, da se ne boste zatipkali. Vnesene podatke raje trikrat preverite, še posebej naj to velja za elektronski naslov, kamor boste prejemali pomembna sporočila. Bodite pozorni tudi na to, da boste vnašali resnične podatke.

Pazite tudi na dovolj dolgo obdobje zakupa domene. Velja pravilo, da se vam splača zakupiti domeno za daljše časovno obdobje, s tem boste med drugim deležni tudi večjega popusta storitve.

Članki iz iste kategorije: