pokvarjeni trdi disk

Kaj storiti, če je trdi disk pokvarjen?

Posted by

Vsi vemo, da je izguba podatkov v sodobnem digitalnem svetu lahko izjemno stresna izkušnja. V resnici je za mnoge to lahko ena najbolj zastrašujočih okoliščin, s katerimi se sreča v življenju. Zlasti to velja, če so se izgubljeni podatki nanašali na njegovo delo.

Pokvarjen trdi disk torej za nas lahko predstavlja izjemno nezaželeno izkušnjo, ki pa bi jo seveda lahko tudi preprečili. Zavedati se moramo, da imajo tehnični trdi diski svojo življenjsko dobo in da nam ne morejo večno služiti. Povprečna življenjska doba takšne komponente je nekje od enega do pet let. Če imate srečo, vam lahko sicer dobro služi tudi do deset let, a raje ne računajte na to.

Najpogostejši razlogi za okvaro trdega diska na računalniku

V resnici je pokvarjeni trdi disk precej pogosta težava. Vzrokov za njen nastanek pa je lahko seveda več. Zlasti se disk na računalniku lahko hitro okvari, če je napačno uporabljen oziroma shranjevan pod napačnimi oziroma neustreznimi pogoji.

pokvarjeni trdi disk
Pokvarjeni trdi disk je precej pogosta težava, ker mu lahko izjemno škodijo visoke temperature, prav tako tudi visoka vlažnost.

Trdemu disku na primer lahko izjemno škodijo visoke temperature, prav tako tudi visoka vlažnost. Vse omenjeno lahko torej hitro pripelje do okvare oziroma do izgube vaših dragocenih podatkov.

Programsko orodje za reševanje podatkov s pokvarjenega diska

Ko je na vidiku pokvarjen trdi disk, obstaja kar nekaj učinkovitih metod za reševanje tovrstne težave.

Ena med njimi je denimo uporaba programskega orodja za reševanje podatkov s pokvarjenega trdega diska. V tem primeru gre za prav posebna profesionalna programska orodja, ki so na trgu precej lahko dostopna. Za njih velja, da so posebej zasnovana za izvajanje obnovitvenih nalog.

S pomočjo omenjenih programskih orodij lahko pomagate obnoviti celotni sistem mehanizmov datotek. Prav tako si lahko pomagate pri reševanju vseh vrst izgubljenih podatkovnih datotek, ki na primer vključujejo slike, dokumente, elektronsko pošto.

Preverjanje morebitnih fizičnih poškodb trdega diska

Če vas zanima, kako popraviti pokvarjen trdi disk, je na voljo še ena zelo učinkovita metoda. To je preverjanje morebitnih fizičnih poškodb trdega diska. To pomeni, da morate odklopiti ter odstraniti pokvarjeni disk iz sistema in poskrbeti za diagnosticiranje napake.

Vaš trdi disk je morda poškodovan. Tako lahko preverite ali se je disk zares pokvaril!

Če je na vidiku težava in je trdi disk zares poškodovan, vam ni potrebno skrbeti, da so podatki še vedno povsem varni za reševanje.

Članki iz iste kategorije: