Gostujte ceneje

Posted by

Katero spletno gostovanje izbrati? Kateri ponudnik je prava izbira, če za spletno gostovanje nočem odšteti preveč denarja? Je vseeno, ali izberem slovenskega ali tujega ponudnika? Naj izberem ponudnika iz Evrope ali je lahko tudi iz ZDA ali od kod drugod? Izkušeni spletni mojstri se ob takšnih vprašanjih le nasmehnejo, saj točno vedno, kateri ponudniki so preverjeno dobri in kateri ne. Marsikaterega ponudnika so preizkusili tudi na lastni koži in marsikaterega raje ne bi, saj jim je nakopal kup težav. Takšni izkušeni mojstri bi vam tudi znali povedati, da v resnici ni pravila in da je marsikdaj težko oceniti, kdo je zaupanja vreden ponudnik in kdo ne. Po drugi strani pa bi verjetno prav vsi po vrsti dejali, da imajo slovenski ponudniki solidno ponudbo in da se zelo trudijo tudi s prijaznimi cenami.

Nižje cene v tujini

Spletno gostovanje je lahko v tujini cenejše, a je ponudnikov v tujini veliko več, zato je večja loterija, da med njimi izberete zaupanja vrednega. Poleg tega cene spet niso toliko nižje. Razlika v ceni se pozna le, če imate več spletnih strani oziroma če imate za spletno gostovanje kakšne specifične zahteve. To je tudi najbolj pogost razlog, zakaj se ljudje odločajo za spletno gostovanje v tujini.

Cena v resnici ni toliko bistvena, saj so slovenski ponudniki kar konkurenčni. Še posebej pa so konkurenčni na področju osnovnih paketov gostovanj, ki se vam jih res ne splača zakupiti pri kakšnem tujem ponudniku, saj lahko za podobno ceno kakovostno storitev dobite tudi doma.

Katero spletno gostovanje izbrati?

Če izbirate spletno gostovanje, najprej premislite, kaj vam je pomembno, šele nato pa, koliko vas bo storitev stala. V kolikor se vam zdi pomembno, da je vaša spletna stran dosegljiva in dostopna 24 ur na dan, potem vam mora biti zanesljivost gostovanja bolj pomembna od cene. Slovenski ponudniki vsekakor veljajo za zanesljive, poleg tega pa ponujajo tudi prijazne cene. V primeru, da med paketi, ki jih ponujajo, najdete tudi pravega zase, potem res ni razloga, zakaj ga ne bi izbrali. V primeru, da s storitvijo iz kakršnega koli razloga kasneje ne bi bili zadovoljni, pa še vedno po potrebi lahko ponudnika tudi zamenjate.

Članki iz iste kategorije: