Reševanje podatkov iz usb- kotar.si

Posted by

Izgubljeni podatki

Zaradi obilne količine in nizke cene spominskih naprav na tržišču čedalje več ljudi uporablja USB ključe za shranjevanje podatkov, slik in videoposnetkov. Vsi pomembni podatki kot so na primer PowerPoint predstavitev za službo, zagovor diplomskega dela, poročne fotografije in podobno, ki jih posnamete na ključ se lahko izgubijo ob okvari oziroma poškodbi naprave. V primeru, da niste naredili kopije in shranili podatke na kak drug medij ali računalnik, ste lahko v velikih težavah. Tako kot vsi drugi spominski mediji imajo namreč tudi USB ključi omejeno količino branja in zapisovanja, kar pomeni, da se lahko USB ključ poškoduje, ko dosežemo limit.

Kako lahko rešimo izgubljene podatke?

Pokvarjen ključ se lahko lotite popraviti tudi sami s programsko opremo, ki je dostopna prek spleta. Vendar vas moramo na tej točki opozoriti, da lahko včasih naredite veliko več škode, kot koristi in podatke dokončno izbrišete.
Popravilo raje zaupajte strokovnjakom, ki bodo presodili kakšna je stopnja in vrsta okvare ter kako bi lahko pridobili podatke nazaj. V kolikor gre za fizično poškodovan ključ, bo morda obnova podatkov otežena ali celo nemogoča. V primeru napake s programsko opremo, pa vam pri podjetju Anni.d.o.o., glede na vrsto napake lahko delno ali celo popolnoma obnovimo podatke. Vaš pokvarjen USB ključ prinesite v našo poslovalnico v Trzinu, kjer ga bomo pregledali in v najkrajšem možnem času odpravili napako ter pridobili vaše podatke. Podjetje Anni je strokovnjak tudi za popravilo na videz popolnoma uničenih, nefunkcionalnih in poškodovanih USB ključev, spominskih kartic, prenosnih diskov in drugi medijev.

Delujte preventivno

Preventivno se lahko napakam pri branju in zapisovanju na vaš ključ izognete tako, da čim končate z delom in prenosom podatkov, slik, videoposnetkov in podobno, na vašem računalniku kliknete na »Varno odstranjevanje strojne opreme« ter pritisnite »izvrzi napravo«. Na tak način boste poskrbeli za daljšo življenjsko dobo vseh vaših spominskih naprav.

Članki iz iste kategorije: