Power bank za Pokemone

Posted by

Je kdo omenil Pokemone? Ste v zadnjih mesecih na ulicah srečali mlajše in starejše, ki so hodili naokoli s telefoni v rokah, jih imeli povezane s kablom – z nečim? S čim pa? Seveda, odgovor je povsem preprost – v žepu imajo power bank oziroma prenosno baterijo, ki jim polni njihov mobilni telefon.power-bank

Pokemon Go povečal prodajo baterij

Power bank je zares zaželjen med igralci igre Pokemon Go. Igra je sicer na prvi pogled silno enostavna, a v resnici zahteva zmogljiv mobilni telefon (lahko bi bil tudi tablični računalnik, vendar je potem igranje zelo nerodno), ki mora poganjati kar precej grafičnih elementov. Med najbolj zahtevne dele sodijo napadi telovadnic ter evolucija Pokemonov. V tem delu je veliko animacije in te baterijski del mobilnega telefona dobesedno požirajo.
Večina mobilnih telefonov (seveda imamo v mislih pametne telefone) ima med 2.000 in 3.500 mAh zmogljivosti. Redki imajo več kot 3.500, nekateri pa celo več kot 4.000 mAh. Ti večinoma omogočajo ekstra hitro polnjenje, je pa hitrost polnjenja odvisna tudi od polnilca ter celo USB kabla, ki ga uporabljate za polnjenje.
Power bank je tako v resnici zelo pomemben za igralce igre, saj se njihovi telefoni lahko izpraznijo že v uri igranja ali še celo prej, če je denimo slabo vreme in telefon porabi še več energije, da išče povezavo s svojim operaterjem.

Ni vsak power bank enak drugemu


Med seboj pa se power banki razlikujejo, čeprav si marsikdo misli, da samo v obliki. Pa temu ni tako. Prva razlika med njimi je v velikosti baterije, torej koliko mAh lahko napolnijo. Če vrednosti zaokrožimo, so trenutno večinoma v prodaji 5, 10, 12, 15 in 20.000 mAh. 10.000 mAh torej lahko vaš telefon napolni recimo petkrat, medtem ko 20.000 mAh kar desetkrat. Niso pa vse vrednosti zelo natančne. Večina od power bankov ima najmanj eno polnilno mesto, nekateri pa dve ali celo več. Nekateri imajo tudi indikator, ki z neko led lučko ali napisom kaže kako polna je še baterija, da boste vedeli kdaj spet napolniti power bank. Za igralce iger, pa ne samo Pokemon Go, ampak tudi drugih ali pa za tiste, ki na telefonih in tablicah gledajo tudi filme, razne prenose športnih dogodkov in drugo, je to še posebej pomembno, da ga pravočasno spet napolnijo. Potem so razlike še v materialih, teži, v pregrevanju, obliki, velikost in še v čem.
Zame najbolj pomembna možnost pa je hitro polnenje, ki pa ponavadi deluje samo na enem od izhodov, le pri redkih izvedbah na dveh, pa še tam se potem polnilna hitrost razdeli na obe napravi enako, skupna pa je omejena in ne dosega dvakratne vrednosti najvišje. Vsekakor je power bank odličen pripomoček za na pot, saj lahko z njim polnite vse majhne naprave, tudi pametne ure in navigacijske naprave.

Članki iz iste kategorije: