Nošnja šilt kape nas varuje pred soncem

Posted by

Ko nastopijo toplejši meseci v letu, je dobro, če se zavarujemo pred soncem. To lahko storimo na veliko načinov, vendar ni noben toliko učinkovit, kot če nosimo šilt kapo. Poleg tega, da nam ščiti oči in omogoča dobro vidljivost v sončnih dneh, nam obenem tudi varuje glavo in lase pred škodljivimi UV žarki. Nošnja kape je tako odlična ideja, če med poletjem preživimo veliko časa zunaj hiše. Veliko tekačev tudi prisega na uporabo kape, saj jim pomaga ohranjati osredotočenost in zdravo telesno temperaturo.

Šilt kapa varuje naše oči pred sončnimi žarki

Eden izmed glavnih namenov nošnje kape v sončnih dneh je, da zavarujemo naše oči pred močnimi žarki. Tako poskrbimo, da ne poškodujemo optičnega živca, ko smo zunaj hiše. Konstantna izpostavljenost soncu lahko hitro načne zdravje naših oči, ki se nato pokaže čez nekaj let, kot vedno slabši vid, zamegljenost vida, siva mrena ipd.

Nošnja kape je tudi priporočena za ljudi, ki se ukvarjajo s športom. Prednost je tudi ta, da lahko kapo nosimo v večini primerov z drugimi opravami, ne da bi nas pri tem motila.

Kapa nas zaščiti pred raznimi boleznimi

Kožni rak je resna bolezen, ki lahko nastane, če se preveč izpostavljamo soncu. Če nosimo šilt kapo, potem imamo zaščiteno lasišče ter obraz, kjer smo najbolj izpostavljeni UV žarkom. Tako se bomo zaščitili pred opeklinami in resno zmanjšali možnost za nastanek kožnega raka.

Izredno pomembno je, da poskrbimo za svojo varnost, če delo zahteva od nas, da preživimo veliko časa v poletnih dneh zunaj hiše. Tudi, če radi preživljamo svoj prosti čas s sprehodi, športom ali drugim aktivnostim, potem je dobro, če zaščitimo svoj obraz pred dolgotrajno izpostavljenostjo soncu. Prav tako je priporočljivo da se uporabljajo športna sončna očala.

Večino telesne temperature izgubimo skozi glavo

Veliko ljudi se ne zaveda, da izgubimo približno 70-75% vse telesne toplote skozi glavo. Tako nam nošnja kape lahko pomaga ohraniti konstantno telesno temperaturo v mrzlem vremenu. Starejši ljudje ali ljudje, ki jim temperature telesa hitro pade, lahko sčasoma razvijejo razne znake različnih bolezni, če ne varujejo odtoka telesne toplote. 

Poleg tega pa nam nošnja kape poleti zmanjša izpostavljenost glave toplim žarkom svetlobe. Tako bomo ostali bolj hladni, se manj potili in naše telo bo lažje uravnavalo svojo notranjo temperaturo.

Šilt kapa je tudi odličen stilski dodatek k osnovni opravi. Na spletni strani www.habeco.si bomo našli veliko različnih oblik kap, kot tudi odlične ideje za promocijska darila za poslovne dogodke.

Članki iz iste kategorije: