Pravilna nega lasulje

Posted by

Lasje so eden od najpomembnejših dejavnikov, ki pripomorejo h končnemu izgledu vsakogar izmed nas. Če niste zadovoljni s svojimi lasmi, vam trg ponuja številne rešitve, med katerimi so tudi lasulje. Je pa res, da se nekatere osebe zanje odločajo ne samo zaradi lepšega videza, temveč tudi zaradi drugih okoliščin.

Ne glede na to, ali lasulja za vas predstavlja nek modni dodatek ali pa jo nosite zaradi drugih razlogov, je zelo pomembno, kako jo boste negovali. V današnjem prispevku vam bomo zaupali, kako lahko na najboljši način negujete lasuljo, ki je narejena iz sintetike. Če se boste držali navodil, potem bo tovrstno sredstvo delovalo kot vaši pravi lasje, obenem bo imela tudi zelo dolgo življenjsko dobo.

Razčesavanje in pranje

Med nego lasulje se prišteva predvsem njeno česanje in vzdrževanje. Preden lasuljo operete, jo primerno razčešite. Priporočamo, da to naredite s krtačo za sintetične čase ali pa z uporabo glavnika, ki ima zobe posejane na široko. Z njim pojdite zelo narahlo skozi lase in nežno odstranite prav vse vozle. Vlaken nikoli ne vlecite na silo.

Nato primerno posodo napolnite z mrzlo vodo. Nikoli ne uporabljajte tople vode, saj bo poškodovala vlakna. Vodi dodajte določeno količino šampona in jo narahlo pomešajte. Nato lasuljo potopite in jo pustite v vodi nekaj minut. Šampon iz lasulje boste najlaže odstranili tako, da jo boste potopili v povsem svežo mrzlo vodo. Pri tem lasulje ne stiskajte, ampak jo samo nežno splahnite.

Nato na lasuljo lahko nanesete še balzam. To naredite neposredno, od korenin do konic las. To pustite delovati do največ pet minut. Lasuljo lahko nekajkrat potopite, da se balzam primerno spere. Nato jo še enkrat potopite v svežo hladno vodo.

Preberite si še naslednji članek: Kožna znamenja se nepredvidljivo preobražajo skozi celo življenje

Povprečen posameznik ima nekaj deset kožnih znamenj. Njihovo število je, podobno kot obarvanost kože, odvisno od genov, ki ste jih dobili od vaših prednikov.

Sušenje in oblika

Lasulja se mora po pranju tudi primerno osušiti. Najbolje je, da jo položite med dve brisači in jo osušite. Nikoli je ne stiskajte, drgnite ali zavijajte, medtem ko se lasulja suši. Ko je suha, ko odstranite iz brisače in do konca posušite na stojalu za lasulje. Tako lasem omogočite, da se zračijo.

Ko bo lasulja oprana in osušena, se bo njena oblika nekoliko spremenila. Nežno jo potresite, da bo spet dobila svojo obliko. Lahko pa jo narahlo oblikujete z roko ali primernim glavnikom.

Nošnja šilt kape nas varuje pred soncem. Poleti se soncu ne moremo izogniti, pordeli koži in opeklinam zaradi sonca pa prav gotovo. Preberi več …

Nedrseči in elegantni ženski škornji za vse priložnosti. Obstaja več možnosti, ki omogočajo lažje obuvanje in primernejši izgled. Preberi več …

Članki iz iste kategorije: