Nedrseči in elegantni ženski škornji za vse priložnosti

Posted by

Ženske potrebujemo kvalitetno, toplo in zmogljivo obutev. Najbolje je, da lahko isto obutev nosimo k različnim stilom oblačenja in različnim družabnim dogodkom. Raziskave iskalnih nizov na spletu so pokazale, da so ženski škornji tisti, ki so najbolj problematični. Iščemo namreč dovolj udobne, vizualno privlačne in vzdržljive škornje za več sezon. Zero waste generacija prisega na trpežnost materialov, predvsem kar se tiče oblačil in čevljev. Kvalitetni ženski škornji so namenjeni večletni uporabi na različnih terenih, v različnih vremenskih okoljih in na različnih temperaturah.

Karakteristike kvalitetne obutve

Kvalitetni in trpežni ženski škornji so tisti, ki so tudi po nekajkilometrski hoji brez vidnih znakov obrabe. Notranja obloga se navkljub suhi ali pa preznojeni nogi ne sme hitro obrabiti ali stanjšati. Podplati morajo tudi po večurni rabi ostati trdni in brez vidnih poškodb. V primeru dežja, snega ali plundre pa ne smejo drseti. Pravi ženski škornji so kos tudi hoji po neravnem terenu, polnemu kamnov ali vej. Slednje ne smejo predreti najbolj občutljivega dela, kjer škorenj pokriva nart. Največ poškodb je namreč na spoju med podplatom in usnjem oziroma drugim materialom ter na nartu.

Elegantni ali udobni model škornjev?

Obe karakteristike obutve se medsebojno ne izključujeta. Vsako vrsto obutve lahko naredimo bolj udobno z dodatnim parom nogavic, kvalitetnimi vložki za čevlje ali pa zanesljivo impregnacijo. Pred prvo uporabo čevelj skrtačimo, nanesimo zaščitno sredstvo in ga impregnirajmo. Pred daljšo prvo hojo, pa čevelj nekaj časa nosimo še doma po stanovanju, da ga primerno uhodimo.

Najbolj prodajani škornji zime leta 2020

Moda se spreminja in s tem se spreminjajo tudi ženski škornji. Najbolj velik poudarek zime leta 2019/20 je na udobju in eleganci. Za mestno življenje še vedno ostaja popularen model t.i. ugic, kjer gre za udoben in širok škorenj, primeren za vsak tip noge. Ugice so narejene iz usnja, notranja podloga pa je narejena iz umetnega krzna. Primerne so za hladna obdobja z manj padavin. Ugice so ženski škornji, ki so namenjeni pohajanju po mestu iz enega dela na drug. Nosimo jih lahko v službo, v šolo ali v prostem času. Drugi najbolj prodajani model pa so ženski škornji nad kolenom, ki jih kombiniramo z minikrilom. Čevelj se zaveže nad kolenom, narejen je iz udobnega semiša in pristaja k različnim outfitom. Namenjen je predvsem ženskam z dolgimi nogami, ki želijo še poudariti svojo višino.

Članki iz iste kategorije: