Električne zobne ščetke in navadne zobne ščetke

Električne ali navadne zobne ščetke?

Posted by

Zdravje naših zob je v veliki meri odvisno od rednega ščetkanja. S tem preprečujemo nabiranje zobnih oblog in ustvarjanje kamna, ki lahko vodi do številnih parodontalnih bolezni. Na izbiro imamo nemalo število ščetk za zobe, ki so lahko navadne ali električne. Ne glede na našo priljubljeno izbiro, so vse zobne ščetke ključno orodje pri ohranjanju zdravja naše ustne votline. Seveda pa ne gre zanemariti izogibanju sladkanih pijač in drugih nezdravih živil, ki hitro načnejo zdravje naših zob. Če še nismo odločeni, katero ščetko kupiti, je dobro, če poznamo nekaj osnovnih prednosti med navadnimi in električnimi izvedbami.

Navadne zobne ščetke so z nami že zelo dolgo časa

Zgodovinski viri trdijo, da so navadne zobne ščetke z nami že od leta 3500 pred našim štetjem. Prva moderna zobna ščetka je bila narejena v Angliji leta 1780. Takrat so se sčasoma pričele masovno uporabljati v Evropski regiji. Držalo je bilo narejeno iz kosti, ščetka pa je bila sestavljena iz prašičjih dlak.

Navadne zobne ščetke učinkovito čistijo naše zobe. Naprednejše električne zobne ščetke so modernejše in tudi dražje.
Vsi še vedno radi uporabljamo navadne zobne ščetke zaradi njihove enostavnosti. Zaradi povečane izbire električnih zobnih ščetk pa postajajo tudi te vse bolj priljubljen pripomoček za umivanje zob.

Skozi čas pa so zobne ščetke postale veliko bolj napredne, saj so dandanes narejene iz naravnih in sintetičnih materialov, ki zahtevajo zelo malo vzdrževanja. So izredno ugodne za nakup in dovolj učinkovito očistijo naše zobe. Pri samem čiščenju moramo biti pazljivi, da ne pritiskamo preveč za zobe, saj jih lahko tako poškodujemo.

Električne zobne ščetke uporabljajo napredno tehnologijo

Dejstvo je, da so električne zobne ščetke veliko dražje od navadnih. Za to pa obstaja tehten razlog, saj vsebujejo veliko moderne tehnologije. Kupimo jih lahko tudi v kompletu za dve osebi ali celo družino.

Izbira navadne ali električne zobne ščetke za celo družino je ključna za ohranjanje zdravja zob.

Sčasoma pa jim bomo morali zamenjati držalo za ščetine, saj se bo obrabilo kot pri navadnih ščetkah.

Članki iz iste kategorije: