Porcelanaste luske za zobe so izdelane iz porcelana

Zagotovimo si lep nasmeh na preprost način

Posted by

Vsak človek ima pravico, da se počuti udobno in sproščeno med ljudmi. Zelo pomembno je, da se lahko iskreno nasmejimo v dobri družbi, ne da bi morali skrivati zobne napake. Ravno te pa pogosto povzročijo, da prikrijemo nasmeh ali ga zadržimo, saj nam je morda neudobno, zaradi kozmetičnih napak na naših zobeh. Manjše in tudi večje napake je mogoče odpraviti z zobnimi luskami, ki jih zobozdravnik pritrdi na naše zobe. Delujejo kozmetično in močno izboljšajo izgled naših zob, neglede na njihovo stanje.

Luske za zobe so preprosta kozmetična izboljšava

Zobozdravnik na naše zobe pritrdi zobne luske tako, da pobrusi del njihove površine. Nato pa luske prilepi na zobe s sredstvom, ki se z njimi spoji na kemični ravni. Nekateri ljudje jih uporabijo na odlomljenih, razbarvanih ali drugače poškodovanih zobeh. 

Porcelanaste luske za zobe
Porcelanaste luske za zobe so izredno vzdržljive

Mogoče je tudi odpraviti številne napake na zobeh, če uporabimo luske. To velja predvsem v primerih prevelikega razmaka med posameznimi zobmi, kar tudi popravi in izboljša izgled našega nasmeha. Obenem pa luske za zobe izgledajo naravno in uporabnika ne motijo pri uživanju jedi, ščetkanju zob in drugih osnovnih opravilih.

Naravni izgled in občutek zob

Zobozdravnik lahko priporoča luske za zobe za ljudi, ki želijo prikriti številne težave z zobmi, kot so:

  • Odlomljeni zobje
  • Razpoke na zobeh
  • Razbarvanost zob

Za reševanje zgoraj omenjenih kozmetičnih napak se pogosto uporabijo porcelanaste luske za zobe, ki so izredno vzdržljive. Prednost je tudi ta, da imajo naraven občutek, ki je zelo podoben sklenini. Tako skoraj ni opazne razlike med naravno površino zob in luskami.

Poznamo več vrst zobnih lusk, izmed katerih ima vsaka svoje prednosti. Najbolj pogosto so uporabljene porcelanaste in kompozitne. Priporočljivo je, da se vnaprej pozanimamo z našim zobozdravnikom o najbolj primerni vrsti za naše zobe.

Porcelanaste zobne luske

Najbolj uporabljene in estetsko privlačne na pogled so luske za zobe narejene iz porcelana. So pa tudi najmočnejše oziroma vzdržljive, saj je porcelan izredno odporen material.

Video: Porcelanaste zobne luske

Zobozdravniki pravijo, da so biozdružljive, saj porcelan ne povzroča težav z mehkimi tkivi v ustih. Ima pa tudi lastnost, da se ne obarva, ima gladko površino in življenjsko dobo do 15 let.

Kompozitne zobne luske

Kompozitni materiali zobnih lusk so sestavljeni iz organskih in neorganskih materialov. Kompozitne luske so močne in obstojne, vendar ne do te mere, kot so porcelanaste. So cenejše za nameščanje in zahtevajo, da zobozdravnik odstrani manj enamela pri njihovi namestitvi. Njihova življenjska doba pa je nekje do 7 let.

Članki iz iste kategorije: