Najboljše čelade za motor in skuter

Posted by

Vožnja z motorjem je izredno zabavna in za mnoge voznike tudi sproščujoča. Skoraj nobeno vozilo se ne more primerjati z občutkom svobode, ki nam jo ponuja motor. Na žalost pa smo na motorju izpostavljeni številnim nevarnostim, saj imamo celotno telo nezaščiteno v primeru nesreče. Zato je izredno pomembno, da za zaščito našega telesa poskrbimo s primerno motoristično opremo. Izmed vse opreme so čelade za motor najbolj pomembne iz enega glavnega razloga. Ta pa je, da ščitijo našo glavo pred udarci in tako preprečijo katastrofalne poškodbe, ki imajo pogosto hude posledice.

Zmanjšajmo možnost nastanka poškodb glave

Glavni namen čelade za motor je preprečevanje in zmanjšanje poškodb glave. Če jo bomo nosili pri vsaki vožnji, bomo do 50% manj izpostavljeni resnim poškodbam glave. Tudi pri vožnji z nizko hitrostjo je pomembno, da imamo zaščiteno glavo. Enako velja za skuterje, saj smo tudi izpostavljeni neprevidnim voznikom in drugim elementom, zaradi katerih lahko pride do poškodb našega telesa. Dejansko lahko kakovostna čelada tudi močno vzdigne pestrost oziroma privlačnost izgleda naše celotne motoristične opreme. Pomembno je, da sprva probamo čelado in jo pravilno namestimo na glavo preden se odpravimo na pot.

Kakovostne motoristične čelade.
Vožnja z motorjem je izredno zabavna in za mnoge voznike tudi sproščujoča.

Integralne čelade pokrijejo celo glavo

Moderne trgovine z motoristično opremo nam ponujajo različne čelade, ki jih lahko nosimo pri vožnji motorja. Zakonsko predpisano je, da jo nosimo, vendar imamo izbiro, katero vrsto čelade bomo kupili. Za amaterske in profesionalne motoriste se vedno priporoča integralne čelade. Narejene so tako, da pokrijejo celo glavo in nam nudijo najvišji nivo zaščite. Pri padcih imamo zaščiten tudi prednji del obraza, kot tudi zadnji del in strani glave.

Moderne trgovine z motoristično opremo nam ponujajo različne čelade.

Članki iz iste kategorije: