Prodaja nepremičnin v Sloveniji

Prodaja nepremičnin v Sloveniji – zakaj v nekaterih primerih traja dlje časa

Posted by

Nepremičnine v Sloveniji se dobro prodajajo, a kljub temu se nekatere od njih ne prodajo v načrtovanem času. Prodajalec le na vsake toliko časa prejmem kakšen klic ali kdo pride na ogled, resnejših kupcev ter ponudb pa ni. Kaj je pravzaprav vzrok za to?

Prodaja nepremičnin v Sloveniji je odvisna od številnih dejavnikov. Za to, da prodaja torej v nekaterih situacijah traja nekoliko dlje, kot je bilo prevideno, pa je kar nekaj razlogov.

Slabo oglaševanje in zelo specifična nepremičnina

Nekatere slovenske nepremičnine naprodaj se ne prodajo tako hitro, ker so morda slabo oglaševane. Prodajalec ne omogoči dovolj dobrih slik oziroma fotografij. Slabe slike kupce zagotovo odvračajo od ogleda. Tudi opis nepremičnine je slab ali ga celo ni. Slabo oglaševanje nepremičnine pa ne nazadnje pomeni tudi to, da je oglas objavljen samo na enem spletnem portalu.

Prodaja nepremičnin v Sloveniji
Prodaja nepremičnin v Sloveniji je odvisna od številnih dejavnikov

Možno je tudi to, da je nepremičnina, ki se prodaja, izjemno specifična. Opremljena je na primer na način, da lahko odraža povsem unikaten slog lastnika. Po drugi strani gre morda za izjemno slabo razporeditev prostorov. Lahko se je stanovanjska hiša rabila le za poslovne namene in ima posledično zelo specifičen razpored notranjih prostorov ali pa je bila večkrat dozidana. Tudi lokacija nepremičnine v Sloveniji je lahko takšna, da ustreza le redkim kupcem . To pa vsekakor pomeni, da bo iskanje ustreznega kupca trajalo dlje.

Neurejena dokumentacija in previsoka cena slovenske nepremičnine naprodaj

Dejstvo je, da je nakup slovenske nepremičnine brez primerne dokumentacije izjemno tvegana zadeva. Posledično se takšna nepremičnina skorajda zagotovo prodaja bistveno dlje časa, ker ni prav veliko kupcev, ki bi bili kljub precej nizki ceni pripravljeni prevzeti tovrstno tveganje.

12 napak kupcev prve nepremičnine

Tudi previsoka cena slovenske nepremičnine naprodaj je lahko eden od vzrokov, da se nepremičnina prodaja preveč dolgo časa. Čeprav sta hiša ali stanovanje še tako lepa in svetla, je cena lahko vendarle pretirano visoka. Kupci se dobro zavedajo, da lahko za isti denar dobijo boljšo nepremičnino. Prodajalcem strokovnjaki zato vedno predlagajo, da tudi sami opravijo ogled nepremičnin v Sloveniji, ki so naprodaj. Tako lahko vidijo, s katerimi nepremičninami kupci primerjajo njihovo.

Eden od poglavitnih vzrokov za dolgotrajni proces pri prodaji nepremičnin pri nas pa tudi drugje pa je zagotovo tudi neodločen prodajalec.

Članki iz iste kategorije: