Psihoterapija za odpravljanje stiske, negativnih čustev in težav

Posted by

Vsak se vsaj enkrat v življenju sreča s težavno situacijo, nepredvidenimi okoliščinami in stresom.  Negativne izkušnje so prav tako del našega življenja, kot so lepi trenutki. Pomembno je, da se znamo spopadati z novo situacijo. Nekateri najdejo moč znotraj samega sebe, drugi pa potrebujejo dodatno pomoč. Psihoterapija je odlična metoda spopadanja z vsakodnevnimi stresorji in težavnimi okoliščinami. Ločimo med več različnimi vrstami, pristopi in novimi načini. Sami morate najti tistega, ki vam najbolje ustreza.

Zdravljenje s pogovorom v varnem okolju

Psihoterapija Ljubljana poteka v varnem in zasebnem okolju. Terapevt se posveti vam kot posamezniku, saj tako hitreje dosežeta nov korak k ozdravljenju. V tem varnem okolju se z njim pogovorite o vseh stresnih situacijah, stiskah, sanjah, občutkih, doživetjih in mislih. Vzajemen odnos prejemanja in dejanja obeh vpletenih, pripomore k hitrejšemu iskanju vzrokov za nastanek težav in določenih vedenj. Na ta način skupaj hitro odpravita negativno čustvovanje. Naučite se tudi predvidevanja slabih vedenjskih vzorcev in vzrokov za njihov nastanek.

Najlepši trenutki so včasih zelo stresni

Najlepše življenjske prelomnice so se velikokrat izkazale tudi kot najbolj stresni trenutki. Izbira partnerja, zaroka, poroka, rojstvo otrok, krst, različne obletnice in podobno, so veliki stresorji. Psihoterapija Ljubljana vam pomaga pri spoprijemanju tudi z bolj težkimi življenjskimi situacijami, kot so ločitev, splav, poporodna depresija, smrt, izguba zaposlitve in podobno. Medsebojni odnosi ne samo z družinskimi člani, temveč tudi z znanci in sodelavci, so tudi velik problem za veliko ljudi.  Vse naštete stresne situacije so pravi trenutek za učenje in osebnostno rast. Pri tem vam bo terapevt najbolje pomagal.

Psihoterapija Ljubljana odpravlja vzroke in ne le posledice

Psihoterapevt obravnava vaše psihosocialne duševne motnje celostno in s preverjenimi psihoterapevtskimi pristopi in metodami. Obravnava vas lahko individualno ali v skupini. Cilj terapije je iskanje vzrokov za nastanek duševnih motenj ter odprava simptomov in vedenjskih vzorcev. Med celotnim procesom osebnostno rastete in se izpopolnjujete. Med pogovorom hitro ugotovite, da se vzrok za nastanek duševnih težav ne skriva v zunanjih okoliščinah, temveč v vaši notranjosti.

Znaki depresije so številni, ponavadi se pojavijo počasi in jih vsaj v začetku sploh ne opazimo ali pa jih zamenjujemo z drugimi obolenji.  Preberi več …

Kaj so vzroki za neplodnost? Neplodnost je vse pogostejša težava sodobnega sveta in tudi v Sloveniji že vsak šesti par poišče zdravniško pomoč zaradi neuspešnih poskusov zanositve.  Preberi več …

Članki iz iste kategorije: