Je vaše motorno kolo pripravljeno?

Posted by

Pred začetkom vsake motoristične sezone je potrebno dobro preveriti stanje našega jeklenega konjička. Običajno se sezona vožnje z motorjem začne marca oziroma aprila. Odvisno je kako dolgo se ne želi zima posloviti. A pred samim začetkom vožnje z motornimi kolesi, je potrebno preveriti psiho-fizično kondicijo voznika. Ni pomembna samo kondicija voznika, ampak tudi stanje motornega konjička. Zelo priporočen je servis motornih koles pred začetkom motoristične sezone. Na splošno je potrebno preveriti stanje pnevmatik – tlak in profil. Preveriti je potrebno tudi verigo in motor. Ne želimo namreč nobenih nepredvidenih težav na cestah.

Velikokrat lahko prav okvare na motorju povzročijo številne preglavice. Vozniki smo zato slabe volje in ne uživamo več v pravi motoristični sezoni.

Kako opravim servis motornih koles

Najbolje je vzdrževanje in pregled vašega motornega kolesa opraviti pri ustrezno usposobljenem mehaniku oziroma serviserju. Tisti, ki imate malo veselja in znanja, pa lahko osnovni pregled motornega kolesa opravite kar sami.

V mislih imejte nekaj ključnih točk, ki jih morate na motorju pregledati. A kljub vsemu svetujemo, da ob kakšnih težavah motorno kolo prepustite izkušenemu mojstru. Naj vam za kakovosten in strokoven pregled oziroma popravilo ne bo žal denarja. Vaša vožnja bo gotovo prijetnejša brez nepotrebnih skrbi.

Varen in zaščiten motorist

Motociklizem kljub popularnosti še vedno velja za bolj nevarnega kot je vožnja z avtomobilom. Vozniki in potniki v avtomobilu so namreč zaščiteni z zunanjo kletko vozila. Pri vožnji z motorjem pa voznik ni zaščiten. Zaščiten je le z dobrim motorističnim kombinezonom in ustrezno zaščitno čelado. Čelada in kombinezon naj bosta v odsevnih materialih ali vsaj vidnih barv. Tako zagotovimo boljšo vidnost motorista. Poleg varnega voznika pa je seveda izjemnega pomena tudi ustrezno servisiran in varen motorni konjiček. Zato ponovno opozarjamo voznike, naj opravijo ustrezen servis motornih koles pred samo sezono.

Po potrebi pa se vzdrževanje motornega kolesa ponovi večkrat tudi med samo motoristično sezono. Le tako si lahko zagotovimo brezskrbno potovanje na motornem kolesu. Med samo potjo prav gotovo ne želimo nepotrebnih težav na cesti. Želimo ostati varni in potovanje ohraniti v prijetnem spominu. Naj nam bo vožnja v užitek, zato lahko poskrbimo z ustrezno pripravljenostjo motornega kolesa.

Članki iz iste kategorije: