Kolagen lahko spodbudimo na naraven način

Posted by

Najbolj optimalen način je, da telo https://www.malinca.si/kolagen-up.html proizvede in tvori samo. To pomeni, da z določenimi in skrbno izbranimi sestavinami v dodatkih in prehranskih dopolnilih spodbudimo nastajanje te beljakovine v spodnjih plasteh kože. Sicer so na voljo različni izdelki s sintetizirano beljakovino, vendar se snovi ne razgradijo v telesu na način, da bi jih telo lahko na optimalen način uporabilo.

Zaradi te pogoste težave, ki jo prinaša hidrolizirana beljakovina, so v podjetju Malinca razvili izdelek Kolagen UP v 60 kapsulah, ki je na voljo za nakup na naslovu https://www.malinca.si/kolagen-up.html. Prehransko dopolnilo vsebuje različne rastlinske izvlečke. Vsak izvleček pa vsebuje snovi, ki pomembno vplivajo na naravno proizvodnjo kolagenskih vlaken v koži.

Za kaj je kolagen pomemben?

Kolagenska vlakna so pomemben gradnik kože, saj v dermisu in hipodermisu vežejo tkiva in delujejo kot nekakšno lepilo. Zaradi tega je tudi koža bolj čvrsta, napeta in bolj elastična. Skupaj z ostalimi beljakovinami, kot sta elastin in keratin, pa kolagen s celicami, ki jih imenujemo fibroblasti, poskrbi za to, da koža ni izsušena in hkrati preprečuje nastajanje drobnih gubic okoli oči in ust ter bolj globokih gub na čelu.

kolagen Up

endar pa imajo kolagenska vlakna pomembno vlogo tudi pri drugih funkcijah, saj ohranjajo zdravje kit, kosti in sklepnih vezi. Tvorjenje beljakovine zato pomaga tudi pri mišično skeletnih obolenjih in pri zdravi rasti las.

Kolagen se tvori s pomočjo rastlinskih izvlečkov

Določene naravne sestavine pomembno vplivajo na tvorbo in sintezo beljakovine. Med temi snovmi je tudi vitamin C, ki je pridobljen iz šipka, ter ekstrakt zelenega čaja. Študije so potrdile tudi povezavo med proizvodnjo beljakovine in rednim uživanjem izvlečkov bambusa, saj bambus vsebuje silicijev dioksid, ki ga povezujejo z zdravjem kože, las in nohtov.

Na drugi strani pa se telesu lasten kolagen tvori tudi s pomočjo naravno pridobljenih aminokislin, kot je glicin, lizin in prolin. V naravno prehransko dopolnilo dodajajo tudi pšenične ceramide oziroma izvlečke pšenice, ki varujejo fibroblaste ter hkrati poskrbijo za to, da koža zadržuje vlago.

Kolagen v kapsuli brez sestavin živalskega izvora

Ker prehransko dopolnilo v kapsulah vsebuje le rastlinske izvlečke oziroma sestavine rastlinskega izvora, je primerno za vse tiste, ki ne želijo uživati izdelkov, ki vsebujejo sestavine živalskega izvora. Pri tem je pomembno vedeti, da večina dodatkov na trgu vsebuje kolagen, ki ga proizvajalci pridobivajo od živali.

V primeru, da beljakovino pridobijo na umeten način, tedaj se sestavine v dodatku ne razgradijo optimalno v telesu in zato tudi ni pravega učinka. Morda si s tem lahko celo škodimo, saj morajo ledvice pospešeno delovati, zato da bi odplaknile umetne snovi. Ravno zato je rešitev v dodatkih, ki na naraven način spodbujajo tvorbo kolagenskih vlaken.

Članki iz iste kategorije: