Kavčajo tudi Slovenci

Posted by

Spletna mesta, kjer se srečujejo popotniki, ki spoznavanje tujih držav prav radi združijo s spoznavanjem novih ljudi, kot je to običajno za spletno stran Nirvam in ne pomišljajo pri njih prenočevati, so dobro znana tudi med Slovenci. Kavčanje oziroma deskanje po kavčih je novejšega datuma in ima več kot šeststo članov iz Slovenije. Triinštiridesetletni Janez iz Ljubljane, ki ima v lasti hišo, torej je prostora več kot dovolj, se je vanj včlanil junija letos, nato pa že čez dva tedna, kot je razbrati iz njegovega profila na spletni strani, gostil ameriški par.

»Couchsurfing je pri meni zgolj posledica enoletnega članstva v Hospitality Clubu,« razlaga Janez in dodaja, da jim pri www.hospitalityclub.org zadnje mesece zaradi preštevilnega članstva ne uspe več sproti obdelovati podatkov. »Preko Hospitality Cluba sem imel že precej gostov in bil tudi sam gost – v Ukrajini. Vsi obiskovalci so fantastični, ravno končujemo odlično žurko s štirimi Poljaki, fantom in dekleti,« je še zapisal Janez v odgovoru na e-poštno poizvedbo, kakšne so njegove izkušnje s spletnimi gostitelji in gosti.

Potovanje

Poln pohval je tudi Marko iz Ljubljane, ki je doslej imel že več gostov. Je dvaintridesetletni novinar in si stanovanje blizu mestnega središča deli s tremi sostanovalci, je zapisal v svojem spletnem profilu, vendar se prostor vedno najde. »Ne gre samo za prenočitev. Zadostujejo že kava, pijača, pogovor z domačinom, ki ti lahko kaj svetuje,« meni Marko, ki je prvi stik s človekom, ki ga je nato gostil, vedno vzpostavil po internetu ali telefonu. Zato pa z nekaterimi še zdaj ohranja stike. Zelo priporočljivo je je, da gostitelju prineseš vsaj darilce ali ga presenetiš s kakšnim pivom v hladilniku, mogoče s poslovilnim pismom.

Članki iz iste kategorije: