Berryshka – ribez in čokoladna omama

Posted by

Kar se tiče sladic in sladkarij s sadjem, nisem nikoli imela sreče. Moje prijateljice so uživale v čokoladnih tortah z jagodami, malinovih ruladah, kivijevem sladoledu, čokoladicah z rozinami, moje najljubše sadje pa je že od nekdaj črni ribez.berryshka Morda zato, ker sem ga zobala na babičinem vrtu, ko sem bila majhna, morda zato, ker mi je všeč sladko kisel okus, in tudi temne barve seveda ne gre pozabiti. Kakor koli, iz ribeza smo od nekdaj pripravljali sok in marmelade, in to je bilo edino, kar mi je bilo pri srcu. Ribeza ni bilo v nobeni čokoladi, v nobenem receptu za torto – in ko je moja mama za moj rojstni dan enkrat torto vendarle namazala z ribezovo marmelado, so se sošolke pačile, češ da je čudnega okusa. Nekoč sem sicer našla sladoledno lučko z ribezom, a tudi to so prodajali zgolj sezono ali dve, nato pa je očitno niso več proizvajali.
Pred kratkim sem ugotovila, da so moje želje vendarle dobile odgovor. Po naključju sem med brskanjem po spletu odkrila prodajalno z darili, ki ponuja čokoladice znamke Berryshka. Sprva sem mislila, da gre pač zgolj še za ene čokoladne praline iz butične čokoladnice, ki jih je zadnja leta pri nas malo morje, a nato mi je pogled obstal na zanimivi besedi: ribez. Ja! Praline Berryshka niso praline, polnjene z najbolj tipičnimi nadevi, ki so na voljo tudi pri večini znamk čokolad v supermarketih, temveč se lahko pohvalijo z nečim posebnim – nadevom iz ribeza.pijača-berryshka
Lahko si predstavljate, kako sem bila navdušena, da se je končno našla tudi čokolada z mojim okusom. Sicer se nad tem, da sladic z ribezom sicer ni že dolgo nisem pritoževala, saj se sladic sedaj načeloma izogibam, če si zaželim okusa po ribezu, pa si doma običajno pripravim kozarček šampanjca z domačim ribezovim sirupom. Ampak nisem mogla iz svoje kože – če ti nekaj ni bilo na voljo, ko si bil otrok, tega ne boš nikoli pozabil, zato sem enostavno morala zadovoljiti svojo strast. Še isti dan sem naročila Berryshka čokoladice in nato nestrpno čakala, da mi jih pošljejo.
https://www.youtube.com/watch?v=922bD2wJZxo
Vas zanima, ali se je izplačalo? Vsekakor. Pojedla sem vse praline z ribezovim nadevom, nato pa sem si rekla, da bi bilo škoda ne poizkusiti tudi drugih. In morala sem priznati, da Berryshka naredi tudi odlične praline z mandarinovim nadevom, pa borovničevim nadevom … Pravzaprav zdaj sploh ne razumem več, zakaj sem bila tako obsedena samo z ribezom in sem vihala nos nad drugimi sadnimi dobrotami. Zdaj gotovo vem, da si jih bom kdaj pa kdaj, ob posebnih priložnostih, ko ne bom ves čas pazila na prehrano brez sladkorja, vendarle privoščila.

Članki iz iste kategorije: