Iz poganjalčka na kolo brez dodatnih koles

Posted by

Otroci so od drugega leta dalje sposobni razvijati vse svoje sposobnosti na podlagi ravnotežja. Stojijo lahko na prstih, eni nogi in se vedno hitreje vozijo tudi z svojimi poganjalčki, saj so ti odlični pripomoček za lovljenje ravnotežja pri otrocih. Velikokrat se ljudje sprašujejo ali so poganjalčki varno za naše otroke? Seveda so! Primerni so za vse otroke, ki si želijo čim prej naučiti vožnje z kolesom, brez pomoči. Leseni poganjalčki so primerni za vse otroke, ki so starejši od dveh let in svoje ravnotežje dobro razvijajo.poganjalec

Ko se otrok požene s poganjalčkom nato dvigne noge, da se pelje čim dlje in pri tem lovi svoje ravnotežje brez, da bi mu karkoli pri tem pomagalo. To je najboljši način, da vaš otrok kmalu zna voziti tudi pravo kolo, saj je skoraj isto. Nikoli se ne zanaša na pomožna kolesa, saj le teh na poganjalčku ni.

Leseni poganjalčki ali kolo z pomožnimi koleščki?

Strokovnjaki so dokazali, da otroci, ki so pričeli vožnjo in svoje norčije z poganjalci, so veliko prej začeli voziti navadna kolesa in pri tem imeli dosti manj težav, kot otroci z pomožnimi kolesi. Kot smo že omenili, se otrok z pomožnimi kolesi vedno nanaša na zaščito, ki ve da ga bo obdržala, ko bo tik pred tem, da pade ali da se kolo ustavi. Poganjalčki pa so narejeni na način, da se ne peljejo, če otrok ne dvigne nog, ko se požene in s tem dalje lovi ravnotežje. Zaveda se tudi, da ko se poganjalček ustavi, mora imeti noge na tleh, kar pri pomožnih kolesih nima in ga v na daljno učenje to velikokrat ovira, ker pozabi odstaviti noge na tla. Pri kolesih z pomožnimi kolesi se otrok dobro zaveda, da karkoli naredi, se kolo ne bo prevrnilo, poganjalček pa se vsekakor bo, ker da stoji in se pelje vedno potrebuje otroške noge. Vse te razlike velikokrat lahko zelo vplivajo na učenje otroka na navadna kolesa.

Zadnje čase so leseni poganjalčki vse bolj priljubljeni

Se sprašujete kaj bi kupili otroku starejšemu od dveh let. Nič enostavneje kot kolo oz. pri teh letih zanj poganjalček, saj ga bo vsekakor vesel, ker so to sanje vsakega otroka. Vsak otrok ko prejme darilo svoje veselje in žalost zelo hitro pokaže, ko prejme darilo in to je velikokrat skrb vsakega odraslega. Leseni poganjalčki pa verjemite bodo narisali nasmeh na obraz prav vsakemu malčku, ki bo prejel takšno darilo. Vi pa boste vsekakor zadovoljni, če ga bo vesel in tudi za to, ker mu bo koristil za učenje za naprej. Na poganjalčku lahko otrok nabere največ izkušenj in ravnotežja, predno se odpravi na pravo kolo, ki nima pomožnih koles, saj se med seboj ne razlikujeta kaj dosti.

Članki iz iste kategorije: