Kapsule kurkume

Kako kapsule kurkume pripomorejo k zdravju kože?

Posted by

Izvlečke te starodavne rastline že dolgo povezujejo z zdravilnimi lastnostmi in kozmetičnimi koristmi. Najprej so njene prednosti spoznali v Indiji. V zadnjih desetletjih pa jo tudi na Zahodu redno uporabljajo. Kurkumin je na voljo kot svetlo rumena in oranžna začimba. Na voljo pa je tudi v prehranskih dodatkih in v drugih dermatoloških izdelkih. Kapsule kurkume imajo številne zdravstvene prednosti, predvsem zaradi kurkumina.

Ta predstavlja bioaktivno komponento, ki vsebuje pomembne protivnetne in anti oksidativne lastnosti. Sodobne znanstvene raziskave so šele začele preučevati mnoge pozitivne učinke, ki sledijo jemanju prehranskih dopolnil iz kurkumina. Sodobni človek si z njimi pomaga tudi pri zdravljenju problematične kože. Poglejmo si, kako kurkumin pripomore k boljši koži.

Učinkovit dodatek, ki koži povrne sijaj

Kapsule kurkume vsebujejo antioksidante in protivnetne sestavine. Te lastnosti koži nudijo prožnost in sijaj. Poživijo kožo, na zunaj pa je videti, da koža izžareva naravni sijaj. Dober način povrnitve sijaja predstavlja tudi posebna maska za obraz, katero lahko pripravimo kar doma.

Kapsule kurkume

Pripravimo jo tako, da v skledi zmešamo majhne količine grškega jogurta, medu in kurkumina v prahu. Ko dobro zmešamo, masko nanesemo na obraz. Nato jo na obrazu pustimo petnajst minut in obraz speremo z vodo.

Kurkumin v boju proti kožnim ranam

Odkrili so, da kurkumin lahko pomaga pri celjenju ran na koži. S svojimi učinkovinami zmanjšuje vnetja in proces oksidacije. Zmanjšuje tudi obrambni odziv telesa, ki se pojavi ob kožnih ranah.

Rezultat tega je v hitrejšem celjenju ran. Študije so pokazale, da kapsule kurkume pozitivno vplivajo tudi na tkivo in kolagen, ki se nahaja v koži. Kolagen je pomemben pri zaustavitvi procesa staranja kože.

Kurkumin v boju proti luskavici in aknam

Anti oksidativni in protivnetni učinki kurkumina pomagajo pri zdravljenju avtoimunske bolezni kot je luskavica. Nadzorujejo njene simptome prekomernega nastanja lusk na zunanji plasti kože. Kurkumin pa vpliva tudi na sam avtoimunski proces, ki se odvija v telesu. Pomaga ga uravnotežiti in zajeziti njegovo prekomerno delovanje. Kapsule kurkume pa pomagajo tudi pri hitrejšem brazgotinjenju aken na koži. Za boljši učinek se priporoča oralno jemanje tega prehranskega dodatka v kombinaciji z doma pripravljenimi maskami. Protivnetne lastnosti kurkumina pomirjajo kožo in odpirajo zamašene pore. Priporočljivo je jemati dodatke kurkumina, še preden se akne pojavijo.

Članki iz iste kategorije: