LED žarnice E27 so energetsko učinkovite

LED žarnice E27 se pogosto rabijo za dekorativno armaturo in svetilke

Posted by

Veste, kaj so pravzaprav LED žarnice E27 in kje predvsem se uporabljajo? To je tista vrsta žarnic z vijačnim dnom, ki se najpogosteje uporablja za dekorativno armaturo in svetilke. Tovrstne LED žarnice so neredko zamenjane za E14, ki se prav tako prilegajo vijakom, a so namenjene za precej manjše svetilke. 

Medtem ko kupujete tradicionalne halogenske luči, ste navajeni razmišljati o svetlosti z vidika moči. To pomeni: večja kot je moč, večje je svetilnost. Pri izbiri LED žarnice pa morate namesto moči paziti na lumne. V nasprotju s halogeni žarnice LED večji del moči porabijo za svetlobo, namesto da bi jo izgubljale s samim segrevanjem.

Žarnice E27 so na voljo v treh različnih barvah

Poglavitna prednost žarnic LED je zagotovo tudi ta, da se lahko izbira med številnimi različnimi svetlobnimi barvami. To pa nam omogoča nadzor nad ambientom, kamor jih nameščamo. Barve se merijo v kelvinih. Sijaj je toplejši, če je kelvinova ocena nižja. Svetloba je torej bolj bela, ko je ocena višja.

Svetilnost te LED žarnice E27 je 1100 lumna

Žarnice LED E27 so na voljo v treh različnih barvnih odtenkih. To so topla bela, hladna bela ter nevtralno bela.

Pomen kota žarka pri izbiri žarnice

Vedeti je treba, da širši kot žarka zajame več prostora s svetlobo. Pri izbiri žarnice si torej odgovorite na vprašanje, kakšen kot žarka pravzaprav potrebujete. Koti se merijo v stopinjah. Izbira kota pa je odvisna od vas, tako kot to velja za izbiro barvne različice.

Kako izbrati pravi kot žarka za vaše LED luči

Za  bivalne prostore se na sploh svetuje uporaba širših kotov žarka. Ozki koti se najpogosteje rabijo v dekorativne namene ali pa na področjih, kjer morajo biti osebe dobro skoncentrirane.

Zagotovo največje prednosti LED sijalk

LED sijalke so na sploh vse pogostejša izbira kupcev. Ponašajo se namreč z izjemno veliki prednostmi. Največje pa so zagotovo velik prihranek, ekološka prijaznost, takojšnje delovanje, primernost za umetnost, neobčutljivost, pametne žarnice.

In pravzaprav pomeni, da je LED razsvetljava pametna? To pomeni tudi to, da je kompatibilna s sistemi pametnih inštalacij za avtomatizacijo doma in drugih večjih stavb. Z avtomatizacijo pa se prihrani veliko več električne energije, kar pa vam je najverjetneje še povsem jasno.

Članki iz iste kategorije: