Soba za pobeg

Posted by

Soba za pobeg je resnična igra, ki je nastala po vzoru kultnih računalniških igric. Igra je v svetu že dosegla izredno popularnost, saj nudi ogromno zabave, od udeležencev igre pa zahteva sodelovanje, zbranost, kreativnost, komunikacijo, opazovanje itd. Udeleženci igre imajo na voljo dve sobi, skozi katere se morajo prebiti na prostost, pri tem pa so časovno omejeni na 70 minut. Prva soba je v DaVincijevem stilu, druga pa v Sherlockovem tako, da se bosta ekipi počutili kot v časovnem stroju. Udeleženci naj se pripravijo na pravo avanturo, kjer bodo na preizkušnji njihove sive celice, poleg tega pa lahko pričakujejo nepričakovano. DaVincijeva soba se imenuje po enem izmed največjih zgodovinskih modrecev in v njej boste morali razmišljati v njegovem stilu, saj je bil znan po mnogih skrivnostih, ki so bile zakodirane v njegove stvaritve. Ko boste stopilo v to sobo, boste stopili tudi v njegov svet razmišljanja Glavni cilj v tej sobi pa je, da odkrijete ključ do časovnega stroja, ki ga je Leonardo razvijal , da bi prišel v prihodnost. Po odkritju ključa boste prišli približno 400let naprej, v svet najbolj znanega detektiva Sherlocka Holmesa.
V sobi tega detektiva, ki je plod domišljije škotskega avtorja Arthura Conana Doyla, vas bodo čakali spet novi izzivi. Scherlock Holmes je bil znan po svojem preudarnem in logičnem razmišljanju in sposobnosti prilagajanja kakršnikoli situaciji. Vse zapletene situacije pa so ga vedno pripeljale do rešitve. Sama soba je sestavljena iz različnih zagonetk, logičnih povezav in skritih predmetov, ki so logično sledijo in vas popeljejo proti končni rešitve, ko ste ponovno svobodni in ponovno pridete na prostost.
Igra je zabavna, privlačna in izzivala in ponuja nekaj svežega in novega. Tudi pri nas si je pridobila že veliko privržencev in oboževalcev, še posebno pri tistih, ki želijo uporabljati možgane, reševati zapletene miselne uganke in premagati ovire, ki se jim postavljajo v teh sobah in se po prihodu na prostost počutiti zmagovalci, ki se zavedajo, da so kos vsem zapletenim situacijam, kar bodo s pridom uporabljali tudi v vsakdanjem življenju.


Našo državo vsako leto obišče vse več tujih turistov in obisk te sobe jim predstavlja še presežek doživetega pri nas. Obisk sobe za pobeg je tudi dober predlog za rojstnodnevno darilo,z njim bomo razveselili vse,ki so željni avantur in nečesa posebnega,kar jih bo vznemirilo, razveselilo in jim dalo misliti ter jih nikoli ne bo razočaralo in pustilo hladnih, temveč jim bo močno pognalo kri po žilah. Zato je igra zelo priporočljiva in dobrodošla pri vseh generacijah.

Članki iz iste kategorije: