Rokometna oprema

Posted by

Skozi čas so se razvijali različni športi, ki so pritegnili ljudi, da jih igrajo. Dandanes poznamo pravo tako imenovano poplavo različnih športov, kjer se ljudje zabavjo ali pa jemljejo kot profesionalno usmerjenost oziroma poklic. Eden izmed takšnih športov, s katerim se lahko ukvarjamo tako ljubiteljsko kot tudi profesionalno je zagotovo rokomet. Slednji je namreč eden izmed najbolj priljubljenih športnih aktivnosti pri nas. Rokomet namreč nudi posebno sprostitev za marsikatero osebo. Igra ga lahko praktično kdorkoli želi. Pravila igre so določena, vendar niso zapletena.

Rokometna oprema mora biti kvalitetna

Rokomet je šport, ki tako kot ostale vrste, zahteva tudi določeno opremo. Gre za moštveni šport, kjer je glavna zadeva oziroma predmet, okoli katerega se vrti vsa igra ravno žoga. Vendar ne gre za navadno žogo, kot jo poznamo pri nogometu, marveč je rokometna žoga narejena tako, da pristaja v dlan igralca. Rokomet je ena izmed iger, ki se igra izjemno hitro. Moštveni duh mora biti v tej igri močno prisoten v zameno za uspeh in zadet gol. Vsaka izgubljena žoga lahko pomeni gol za nasprotno ekipo, kar pa zagotovo ni cilj nobenega igralca. Rokometna oprema sicer ni tako zelo zahtevna. Omenili smo že, da rokomet zahteva žogo v velikosti dlani.

Poznamo različne vrste žoge, ki so prilagojene glede na spol ter seveda starost posameznika oziroma ekipe. Žoge za odrasle se razlikujejo od žog za otroke. Otroci stari od 8 let naprej namreč uporabljajo žogo z obsegom 48, medtem, ko imajo odrasle ženske 54-56 in odrasli moški velikosti od 58-60. Od velikosti žoge, ki je osnovna rokometna oprema, so potem odvisni tudi rezultati. Ključnega pomena namreč je, da je žoga primerna starosti in spolu.

Rokometna oprema je tudi kvalitetna obutev, ki prepreči nadležne zdrse med igranjem. Hkrati ne smemo pozabiti, da med samim igranjem potrebujemo oblačila, ki dihajo in so narejena tako, da se v njih lažje gibamo. Rokometna oprema mora biti kvalitetna v zameno za to, da lahko igralec kar najbolj udobno igra. Žoga je narejena iz usnjenega plašča ali pa umetnega materiala, ki pa ne sme biti svetleč ali preveč gladek, saj bi lahko igralcu padla iz rok. Rokometna oprema spada med manj zahtevne in cenovno bolj ugodne opreme od nekaterih drugih športov.

Članki iz iste kategorije: