Računalniški stoli na hitro

Posted by

Kot že ime pove, so računalniški stoli namenjeni času, ko delamo za računalnikom, kar pa je v današnjem času precej pogosto. Večina pisarniških služb je takšnih, da skoraj ves čas preživimo v sedečem položaju. Zato je pomembno, da nam delodajalec z zagotovitvijo kvalitetnega stola in dvižne pisalne mize zagotovi čim bolj optimalno sedenje, da se nam to na kratek ali dolgi rog ne vrne v obliki bolečin v hrbtu in nepravilne drže.

Računalniški stoli so le ena izmed opcij stolov, na voljo sotudi direktorski stoli, konferenčni stoli, stoli za proizvodnjo in operativni stoli. Že na prvi pogled se njihova oblika razlikuje, zato je pred odločitvijo za nakup priporočljivo malo pobrskati, kako je videti vsaka od teh variant in se na podlagi tega odločiti, kateri stol je najbolj primeren za vrsto dela, ki ga pisarniški delavec opravlja.

Če se za nas odloča delodajalec, seveda ne more za vsakega človeka posebej vedeti, kakšna trdota sedalne površine mu ustreza, kakšen naj bo oprijem hrbtnega naslona in katere funkcije za pravilno držo telesa mu bodo med delom prišle najbolj prav.

Računalniški stoli so iz različnih materialov. Najpogosteje najdemo stole iz umetne mase, pravega ali umetnega usnja, lahko so plastični, tapecirani, leseni ali kombinacija navedenih materialov. Tudi mehanizmi in podnožja se med sabo močno razlikujejo. Ravno zaradi tako široke ponudbe skoraj ni mogoče, da kdo izmed nas ne bi mogel najti pravega sedišča zase.

Največ nastavitev za pozicijo sedenja in regulacijo imajo seveda direktorski stoli, prav tako je pri teh material najbolj kakovosten, odlikuje pa jih prefinjena oblika in podrobnosti. Za tiste, ki jim je bolj pomembna funkcionalnost, se nagibajo bolj v smer operativnih stolov, pri katerih je najbolj poskrbljeno za udobno in pravilno sedenje, takšni stoli pa so tudi najlažje vrtljivi, ravno prav oblazinjeni za optimalno podporo in imajo najbolje oblikovana naslonjala za roke.

Sledite povezavi in preberite kako poteka čiščenje odpadnih voda.

Članki iz iste kategorije: