izdelava ostrešja

Izdelava ostrešja naj bo izvedena po načrtu

Posted by

Praktično čisto vsako poslopje potrebuje tudi streho, ki pa se postavi na ostrešje. Če pogledamo, kaj je lažje, izdelati ostrešje ali pa položiti kritino, se bo zagotovo čisto vsak strinjal s tem, da je veliko lažje položiti kritino. Izdelava ostrešja je namreč bistveno bolj zahteven projekt, saj zahteva veliko več načrtovanja. Če primerjamo samo še enkrat s polaganjem kritine, potem vidimo, da ta to načrtujemo več ali manj samo to, kje bomo začeli, kje se bo kritina rezala, če jo bo sploh treba in kako. V končni fazi že razlika o težavnosti dela pokaže čas, ki je potreben. Da se položi kritina, je potreben lahko tudi le en dan, če streha nima prav veliko krivin. Da pa se izvede izdelava ostrešja, pa je potrebno nekaj dni, pri čemer mora biti delo izredno natančno in pravilno izvedeno, saj so popravki skoraj da nemogoči.

Izdelava ostrešja mora biti načrtovana, preden se dela dejansko začnejo

Si predstavljate, da niste pravilno načrtovali del, preden se je izdelava ostrešja začela? Veste kaj se lahko edino zgodi? Čisto nič drugega, da boste morali na koncu ali nekje nekaj štukati ali pa boste morali veliko popravljati, ali pa celo material, iz katerega se izdelava ostrešja dela, kupiti na novo, saj popravki ne bodo tako dobro narejeni, da bi bila na koncu streha dovolj stabilna, da lahko nosi težo tako kritine kot tudi težo snega pozimi, kar pa zna biti zelo velika teža. Tega pa si prav gotovo ne želite, je tako?

izdelava ostrešja

No, zato je vsekakor smiselno, da se izdelava ostrešja prepusti res strokovnjakom, ki se na svoje delo spoznajo in zaradi izkušenj točno vedo, kaj je najbolje narediti in tudi kaj je najbolj smiselno narediti.

Strokovnjakov je pri nas veliko, pazite seveda tudi pri ponudbah glede časovnega roka, kdaj bi se izdelava ostrešja lahko začela pri določenem izvajalcu, in seveda tudi glede stroškovnega okvirja, saj so razlike v cenah lahko tudi zelo velike.

Članki iz iste kategorije: