Zelo velike lesene proge

Posted by

Želja marsikaterega fantička in marsikatere deklice so zelo velike lesene proge za vlakce, ki morajo biti seveda tudi čim daljše in zanimive. Čeprav je danes na voljo toliko različnih igrač, pa leseni vlakci ter lokomotive in proge zanje ohranjajo čarobnost in so igrača, ki se je otrok zlepa ne naveliča.

Ču ču!

Lokomotiva dela ču ču, ko se pelje po progi in nato naredi še en krog in še en krog in še en krog, dokler se otrok vožnje ne naveliča. Velike lesene proge so zato želja marsikaterega otroka, saj bo tako njegova lokomotiva en krog vozila dalj časa, poleg tega pa se da takšne proge spremeniti na sto in en način, narediti most, tunel, se poigrati z ovinki in podobno.

Lesene igrače spodbujajo otrokovo domišljijo in mu omogočajo, da jo razvija. Takšen igrače namreč oživijo šele s pomočjo domišljije in enako velja za lesene vlakce in proge zanje. Progo je treba najprej sestaviti, kar je zanimiv in ustvarjalen proces. Na začetku lahko mlajšim otrokom pri tem pomaga kdo od odraslih, že kmalu pa bodo z veseljem poskusili sami in sestavljali proge po svojih zamislih.

Ko je proga enkrat sestavljena, pa je čas za neskončno igro! Večja kot je proga, dalj časa bo zabavala otroka, ki se kar ne bo naveličal premikati vlakec in lokomotivo naokrog. Predstavljal si bo, da na postaji iz vlaka vstopijo in izstopijo ljudje, zraven pa delal »ČU, ČU!« in se veselo igral.

Velike lesene proge

Razširite svojo progo!

Najboljše pri lesenih vlakcih pa je, da lahko tako kot pri kockah vedno dokupite še kakšen del proge za razširitev ali dodatni vlak ali lokomotivo, pa različne druge dodatke, osebe, živali, ki se pasejo ob progi in podobno ter tako še popestrite igro z njimi. Tako idej za ustvarjanje novih prog ne bo zmanjkalo, pa tudi idej za to, kaj kupiti otrokom za darilo, ne.

Danes imajo otroci na voljo ogromno igrač, a marsikatere med njimi se hitro naveličajo, medtem ko so nekatere igrače večne. Take so recimo proge za vlakce pa tudi kocke oziroma vse igrače, ki spodbujajo domišljijo in ustvarjalnost ter otrokovo aktivno igro z njimi.

Članki iz iste kategorije: