Družabne igre morajo biti prisotne na vsaki zabavi!

Posted by

Ljudje smo družabna bitja, ki se radi družimo.  Včasih nam sicer prija malce tišine, vendar navadno ne za dolgo. Radi se družimo in zabavamo. Večkrat se zaradi tega srečamo s prijatelji in sorodniki ter malce poklepetamo.družabne-igre-otroci Večkrat na leto celo odidemo na razna slavja oziroma zabave, kjer zagotovo ne manjka smeha. Vsekakor pa je vsem skupno dejstvo, da na zabavi ne smejo manjkati družabne igre. Te navadno vsebujejo različne vrste iger, kjer se potem skupina odloči, katero bo igrala.

Družabne igre za otroke

Poznamo več različnih vrst iger za druženje. Med drugimi so družabne igre (www.chebeltza.com)posebej prilagojene za otroke. Katere igre poznamo in so takšne, da so izjemno zabavne ter namenjene mlajšim otrokom? Zagotovo je v prvi vrsti vlakec (z vlakovodjo), hoja ob vrvi z zavezanimi očmi, razni spretnostni teki s kozarcem vode, pantomima, skrivalnice ter razne igre, ki jih lahko otrok igra s kartami ter raznimi pripomočki.

Igre za druženje so namenjene predvsem krajšanju časa ter zabavi, polni smeha. Nikakor igre ne smejo biti dolgočasne ali pa se zanje tekmovalci ne zanimajo. To je napaka. Vsaka igra mora biti zasnovana tako, da se lahko otroci maksimalno zabavajo ter predvsem tako, da je kar se da varna.

Družabne igre in vrste

Poznamo več različnih vrst družabnih iger. Nekatere vsebujejo petje ali govorjenje, druge samo mimiko (pantomima), naslednje so namenjene intenzivnemu razmišljanju, spet druge so takšne, da si z njimi krajšamo čas. Ne glede na to, katero vrsto družabne igre izberemo, pa je izjemno pomembno, da se pri izvajanju maksimalno zabavamo. Nikakor ni dobro, da se med izvajanjem dolgočasimo. Igre za druženje se navadno izvajajo na raznih veselicah, porokah, rojstnih dnevih, piknikih in povsod tam, kjer se ljudje radi zabavajo.

Igre so zasnovane tako, da lahko pravila prilagodimo po svoje – pri nekaterih. Poznamo pa ostale igre, kot so Activity, Monopoly, Poker,… kjer pa so pravila jasna. Najprej se dogovorite in seznanite s pravili, nato se lahko neizmerno zabavate. Druženje bo tako še bolj zabavno, vi pa se boste zagotovo domov vrnili polno dobre volje, energije in nasmejani. Le kaj več bi si lahko še želeli? Igre za druženje so lahko razlog za utrjevanje vez, poznanstev ter zabavno druženje kadarkoli in kjerkoli.

Članki iz iste kategorije: