Najem popolnega stanovanja

Posted by

Razmišljate ali bi stanovanje najeli ali kupili?Imate približno določen cenovni razpon, vendar se nikakor ne morete odločiti, katerega izbrati? Pred dokončno odločitvijo morate razmisliti o določenih podrobnostih. Najprej razmislite o oddaljenosti bivališča od kraja študija oziroma dela. Nato razmislite o sami lokaciji in kaj vam ponuja. Poglejte, ali so v bližini trgovine, gostilne in podobno. Preučiti morate tudi samo stanovanje in najti morebitne skrite stroške, ki so povezani z najemom.

Popolna svoboda po ugodni ceni

Najem stanovanja Maribor vam omogoča popolno svobodo in samostojno življenje. Z najemom prideta določena svoboda in fleksibilnost, vendar bodite nadvse pozorni na samo ceno najema nepremičnine. Pred začetkom iskanja bivališča si določite najvišji znesek, ki ste ga pripravljeni odšteti za najem. Splošno gledano, najemnina znaša približno 25 odstotkov vašega mesečnega prihodka. Vendar morate pri tem upoštevati tudi vaše druge stroške. Preučite tudi, koliko denarja odštejete za nakup hrane, plačilo položnic, bencin, zabavo in druge stroške.

Odlična lokacija in hitra pod do službe

Lokacijo stanovanja določite tudi glede na samo lokacijo dela. Resnična poanta selitve v drugo bivališče je v tem, da imate vse, kar potrebujete blizu. Služba naj tako ne bo oddaljena od bivališča več kot štirideset minut vožnje v eno smer. Tako ne boste po nepotrebnem izgubljali dodatnega časa in denarja za vožnjo. Dlje, kot živite stran od službe, več potnih stroškov boste imeli. V primeru, da vam delodajalec povrne celotne potne stroške, se ne obremenjujte z razdaljo. V primeru, da vam povrne le sorazmerni del, pa naj najem stanovanja Maribor vključuje bližnjo lokacijo mesta dela.

Poiščite sostanovalca in prihranite

V primeru, da ste samski ali pa vaš partner ne bo odšel živeti k vam, razmislite tudi o sostanovalcu. S slednjim si bosta razdelila stroške, obenem pa ne boste nikoli osamljeni. V kolikor želite živeti sami, izberite manjše stanovanje. Glede na to, da veliko časa preživite v službi in naokoli s prijatelji, velikost doma ne igra velike vloge. Stanovanje je samo lokacija, kjer spite in si odpočijete. Najemnina za manjša bivališča je nižja, kar pomeni, da boste na dolgi rok zelo prihranili.

Članki iz iste kategorije: