Iz katerih materialov so izdelane vrtne klopi?

Posted by

Nakup vrtne klopi je zanimiva alternativa stolom in pohištvenim garnituram. Vendar to ni le posledica pogosto nižje cene, temveč tudi zasnove in izdelave. Iz česa so narejene vrtne klopi in kakšne so prednosti posameznih materialov za njihovo izdelavo? Vabimo vas k branju.

Vrtne klopi so odličen način za dodajanje sloga in funkcionalnosti zunanjemu prostoru.

Lesene vrtne klopi, idilične in elegantne

Lesene vrtne klopi so še vedno najpogostejša izbira. Nič čudnega: ta material je lep in naraven ter zelo eleganten. Vendar pa obstaja veliko vrst lesa za klopi, vključno z evkaliptusom, tikom, akacijo in borom. Na to je treba biti pozoren, saj imajo različne vrste tega naravnega materiala nekoliko drugačen slog. Prav tako je treba upoštevati, da so vrtne klopi zelo pogosto opremljene z dodatnim ozadjem in okrasnimi blazinami, kar vsekakor izboljša celoten videz.

Vrtne klopi iz kovine – sodobne in trpežne

Drugi material, ki se uporablja za izdelavo vrtnih klopi, je kovina. V zadnjih letih postaja vse bolj priljubljen, saj je videti izjemno moderno in je trden. Svojo trdnost in trajnost dolguje posebni metodi zaščite, tj. cinkanju. S tem se na površini ustvari premaz, ki jo ščiti pred poškodbami in korozijo. To je zelo pomembno, saj bo kovinska vrtna klop izpostavljena vodi in sončni svetlobi, ki veljata za dejavnika, ki uničujeta različne materiale. Zato je zelo pomembno, da proizvajalec poskrbi za takšno zaščito. Lastniki bodo imeli tudi več časa, saj jim ne bo treba dodatno zaščititi in impregnirati, za razliko od na primer lesa, ki ga je treba občasno obnoviti.

Kot lahko vidite, sta kovina in les dva najpogosteje uporabljena materiala za izdelavo vrtnih klopi. Vsak od njih ima določene prednosti, zato je vredno skrbno pretehtati svojo izbiro in kupiti različico, ki najbolj ustreza vašim individualnim željam. Na srečo zaradi široke ponudbe v trgovinah iskanje ne bi smelo biti preveč težavno.

Članki iz iste kategorije: