Moderne postelje

Posted by

Starinsko proti modernemu
Starinske linije se v zadnjem času vse bolj umikajo modernim. Medtem ko so se včasih uporabljali zares kvalitetni materiali, postelje so bile visoke, nočne omarice obsežne, veliko je bilo tudi kovin in okrasja, pa so dandanes postelje povsem drugačne. Okvirji so v glavnem narejeni iz lesa, postelje so redkeje kot nekoč postavljene na tako imenovane nogice oziroma podstavke. Pogosto se pri izdelavi išče več praktičnih rešitev, v glavnem prej zaradi pomanjkanja prostora v stanovanju, kot iz kakih drugih razlogov.postelje

Praktične rešitve

Med osnovne rešitve spada predali pod posteljo, ki je običajno namenjen shranjevanju rezervne posteljnine. Tam, kjer poznajo štiri letne čase ali vsaj večja temperaturna nihanja skozi leto, imajo ljudje pogosto zimsko in poletno posteljnino. V tem primeru se v drugem letnem času shranjuje posteljnino in prevleke v predalu. Lahko pa imate seveda v njem tudi kaj drugega. Druga praktična rešitev, ki je izrazitega pomena pri pomanjkanju prostora v sobi je tako imenovan most. Most se napravi iz omar in sega od ene večje omare, ki se jo naredi ob postelji, do druge, ki se jo naredi na drugi strani. V takšnem mostu lahko shranite zares veliko reči, pod njem pa se običajno lahko naredi vsaj še eno ali dve daljši polici, ki lahko služita za odlaganje nočnih krem, papirnatih robčkov, knjig ali pritrditev luči za branje.
Ena od priljubljenih praktičnih rešitev zadnjega časa je tudi zlaganje postelje v steno. Tako si marsikateri par pridobi dnevni prostor v obliki pisarne, ko je postelja zložena visoko proti stropu. Tako je mogoče urediti tudi spalnico za otroka, ob spodnji steni postelje, ki je preko dne postavljena vertikalno, pa se lahko postavi pisalno mizo ali pa se ta kar s prej pripravljenim mehanizmom izvleče izpod postelje.

Moderne linije za postelje

Ne glede na to ali boste rešitve iskali v italijanski pohištveni industriji, ki se izjemno hitro prilagaja modnim trendom ali kje drugje, so moderne linije ostre, ravne, barve pa v glavnem precej siromašne. Vse več je črno belih kombinacij, postelje Akron so nižje, kot so bile nekoč, uporablja se več različnih vrst lesa, s čimer se proizvajalci približajo tudi manj zahtevnim kupcem, ki imajo malce bolj plitvo denarnico.
Poleg postelje pa je izjemnega pomena tudi kvalitetna vzmetnica, ki zagotavlja kvalitetno spanje, primerna vlaga in temperatura v prostoru ter seveda okraski za boljše počutje, med katere lahko spadajo tudi stenske poslikave ali priljubljene nalepke, ki poživijo vašo spalnico.

https://www.youtube.com/watch?v=E9fgq7p0xZc

Članki iz iste kategorije: