Namizne svetilke

Volino za še bolj svetel in lepši dom

Posted by

Določeni deli pohištva imajo več funkcij hkrati in prav vse so enako pomembne. Med njimi so tudi svetilke, ki so lahko postavljena v prav vsak prostor našega doma. Njihova primarna naloga je ta, da na primeren način osvetljujejo prostor oziroma določeno območje prostora. Največkrat gre za namizne svetilke, ki se po namembnosti ločujejo med seboj.

Poznamo klasične, okrasne, pa tiste za ob posteljo, ki jih uporabljamo pri branju. Zelo priljubljene so otroške namizne svetilke, tiste z dolgim in premičnim ter gibljivim držalom pa se uporabljajo na pisalnih mizah in pogosto tudi v delavnicah. Svetilke v veliki meri poskrbijo tudi za to, da je naš dom videti privlačnejši, bivanje v njem pa je bolj prijetno.

Svetilke najpogosteje menjamo pri prenovi doma ali pa se za njihov nakup odločamo, ko se vseljujemo v nov dom. Čeprav so ponavadi ti kosi na koncu seznama najbolj pomembnega pohištva, pa se šele kasneje zavedamo, kako zelo velik pomen imajo. Ker v svojem domu potrebujemo številne vrste svetil, je dobro, da najdemo primerno trgovino, ki nam bo ponujala vsa svetila vseh vrst na samo enem mestu.

Namizne svetilke

Tako ne bomo privarčevali samo pri času, ampak tudi pri energiji, ki bi jo sicer lahko trošili po različnih lokacijah za različnimi svetili. Najbolje bo, da se na prvi ogled in iskanje primernega mesta odpravimo kar na splet, od koder lahko nakupujemo kar od doma.

Naleteli smo na neverjetno izbiro svetil

Na spletu boste hitro naleteli na spletno trgovino Volino. Zanjo smo v resnici že slišali neštetokrat, predvsem pa takrat, ko so se ljudje okoli nas menili o vrhunskih svetilih ter ugodni ponudbi svetil. Tudi mi smo se odločili, da vstopimo v ta priljubljeni svet svetil.

Namizne svetilke

Že na vstopnem mestu v spletno trgovini Volino, smo lahko takoj opazili, koliko vrst svetil nam trgovina omogoča. Na splošno trgovina svoja svetila oziroma svetilke razdeli na notranje in zunanje, na LED ter na žarnice. Prav vsaka kategorija je zanimiva za nas, saj bomo pri obnovi našega doma potrebovali veliko vrst svetil.

Svetilke v neštetih različicah

V nadaljevanju raziskovanja po spletni trgovini Volino smo lahko opazili, koliko različnih vrst svetil nam ponuja. Še veliko več, kot pa smo na začetku sploh mislili. Lahko namreč izbiramo med stropnimi svetili, visečimi, zidnimi, namiznimi, stoječimi, kopalniškimi, LED, otroškimi, vgradnimi, svetili s senzorji, dekorativnimi, solarnimi ter nenazadnje tudi med bogato ter pestro izbiro žarnic vseh vrst.

Za pravo izbiro si vzamemo čas

Kljub temu da je za spletno nakupovanje izdelkov jasno, da nam vzame malo časa, pa se včasih zgodi, da na določenem spletnem mestu postopamo kar dolgo časa. Vzrok je zelo jasen.

Namizne svetilke

Izbire je lahko celo veliko več kot pa v podobnih fizičnih trgovinah. Ker so vsi izdelki oziroma vse svetilke na tem mestu res nekaj posebnega, se nam splača porabiti dovolj časa, da bomo res izbrali tiste, ki so primerne ter uporabne za nas. V prvi vrsti nas v tem trenutku zanimajo predvsem notranje svetilke. V nadaljevanju pa se bomo vsekakor osredotočili tudi na zunanje.

Dekorativne svetilke so še posebej mikavne

Že na začetku smo omenili, da je večina od svetil oziroma svetilk namenjena tudi temu, da z njimi ne samo osvetljujemo prostore, ampak jih tudi v veliki meri olepšujemo. To nalogo imajo predvsem tako imenovane dekorativne svetilke, ki jih lahko postavljamo ne samo v notranjih predelih našega doma, temveč lahko tudi v zunanjih.

Tudi tu je zelo pomembno, da imamo nameščene svetilke, ki so privlačnega videza. Na ta način bomo vsakemu obiskovalcu dali vedeti, da veliko damo tudi na izgled našega doma in ne samo na njegovo vrhunsko funkcionalnost, ki je povezana tudi s osvetljevanjem različnih prostorov.

Bogata izbira otroških svetil

Še posebno pozornost pa smo pri raziskovanju namenili tudi otroškim svetilkam, ki jih nameravamo postaviti v dve otroški sobi za naša malčka, ki komaj čakata na svojo novo sobo.
Otroške svetilke se že po svoji zunanjosti močno razlikujejo od preostalih vrst ter oblik svetilk. Ponavadi so narejene tako, da niso všečne samo nam, ampak predvsem našim najmlajšim. Tudi ti imajo pri tem pravico do zbiranja, zato je dobro, da jih pri izbiri otroških svetilk povabimo k sebi in skupaj z njimi izberemo najljubšo svetilko.

Tudi zaradi nje se bo naš otrok v svoji sobi bolje počutil in morda bo še z večjim veseljem hodil tudi na nočni počitek. Poleg glavne svetilke, ki jo bomo postavili na strop na sredino sobe, je pomembna tudi otroška namizna svetilka, ki bo otroku omogočala, da bo pisal domače naloge, da bo bral ali pa da se bo na mizi igral skupaj s svojimi prijatelji.

Uporaba namiznih svetil v našem domu. Ko sedimo za svojo mizo, velikokrat damo premajhen pomen dobri osvetlitvi. Pomaga nam, da lažje in hitreje dokončamo svoje delo.  Preberi več …

Članki iz iste kategorije: