Dišave za dom ali pisarno

Posted by

Zatohli prostori gotovo niso po meri nikogar. Ne želimo si živeti v neurejenih kleteh ali na umazanih podstrešjih – poznam sicer precej ljudi, ki so si kletni prostor ali podstrešje uredili v takšno palačo, da bi pred nekaj stoletji brez težav vanje zvabili zelo eminentne goste. Seveda pa je prostor potrebno imeti čist in urejen, dobro izoliran, s primerno vlago in temperaturo. Ko so vsi pogoji izpolnjeni, ko po možnosti še ugodimo ostalim pomembnim pogojem, kot so svetlost prostora, se lahko pričnemo pogovarjati o različnih dodatkih.

Dišave za dom
Ste pristaš teorije oziroma znanosti Feng Shui? Po tej teoriji morata biti obe prostorski silnici usklajeni, da na osebe, ki bodo bivale v prostoru ne bodo delovale negativne sile. S takšnimi postavitvami v smeri veter (to je Feng) in voda (to je Shui), boste dosegli odlične pogoje za bivanje. Tako urejen prostor prinaša prebivalcem notranji mir in spokoj ter zdravje in ostale potenciale. Denimo ptice, sloni in druge živali, bodo prinesli dodatno energijo in moč. O tem si lahko preberete zelo veliko v knjigah, ki govorijo o tej temi in zdi se, da vam manjka samo še primerna osvetlitev in kakšno kadilo ali dišava za dom oziroma prostor.

Spremenite svoj dom v čarobni in opojni vrt

Najbolj popularne dišave za dom so prav gotovo dišeče paličice. Te lahko kupite kar v kakšni spletni trgovini, denimo licare.si ali pa pobrskate po kakšnih indijskih in kitajskih trgovinicah po mestu. Našli boste vse mogoče ideje in okuse. Denimo okus zelene fige ali pa granatnega jabolka. Zanimivi in popularni so tudi vonji različnih citrusov, sam pa imam najraje vonj jabolka in cimeta.
Dišeče palčke so odlične dišave za dom. Delujejo tako, da odprete posebno stekleničko z eteričnim oljem in jih položite vanjo. Lahko uporabite dve, tri ali več palčk. Več kot jih bo, bolj bo intenziven vonj. Če želite še večjo intenzivnost, pa jih večkrat obrnite ali pa dodajte več olja v posodico.dišave
Dišave za dom lahko prijetno popestrijo vaš dnevni in tudi delovni prostor. Pametno jih uporabljajte, da ne bo komu neprijetno, ko bo vstopil v prostor, saj so ljudje občutljivi na vse več vonjav. So odlična popestritev in primerne za vse letne čase.

 

 

Članki iz iste kategorije: