Kavči za različne vrste prostorov

Posted by

Nekateri kosi pohištva se odlično obnesejo v različnih prostorih. Zasnovani so tako, da dobro služijo tako v dnevnem kot kuhinjskem prostoru in še kje drugje. Pomembno pa je, da so ustrezne velikosti, lepega videza in ne nazadnje dobro locirani.

Kavči so na primer kos pohištva, ki je primeren tako za dnevno, kuhinjo in druge sobe, kjer se veliko sedi, druži, bere in kaj podobnega. Takšen kos pohištva pa je prav tako zelo dobrodošel v poslovnih prostorih, zlasti tam, kjer so sestanki nekoliko daljši in stranke pri sedenju potrebujejo večjo mero udobja in dobrega počutja.

Dobro zasnovan kavč za najzahtevnejšega uporabnika

S kavči pri izbiri praviloma nimamo težav, saj lahko hitro vidimo, kakšna vrsta kavča bi lahko ustrezala določeni vrsti prostora. Za večje dnevne prostore so dobrodošli tudi večji kavči, ki jih lahko ne nazadnje koristno uporabimo tudi za dnevni ali pa nočni počitek. Po drugi strani pa na trgu lahko izbirate med sila prikupnimi manjšimi kavči, ki lahko dobro krasijo tudi pisarniški prostor.

Če v specializiranih prodajalnah s pohištvom nikakor ne morete najti kavča primerne velikosti, raje raziskujte naprej, kot da bi domov pripeljali premajhen ali prevelik kos pohištva. Ne nazadnje pa si lahko pri priznanem proizvajalcu pohištva naročite kavč po meri.

Kavč v nevtralni barvi

Na sam izgled kavča ne vpliva samo material, iz katerega je izdelan, temveč tudi sama barva oziroma vzorci, ki so na njem. Če nameravate kavč postaviti v prostor, ki je že sam po sebi dovolj barvit, raje izbirajte med kavči v nevtralni barvi.

Kavči intenzivnejših živahnih barv pa so veliko bolj dobrodošli za puste prostore, v katerih ni veliko različnih barvnih odtenkov.

Če boste izbrali kavč v nevtralni barvi, kasneje pa boste želeli kavč nekoliko popestriti, to najlaže naredite tako, da nanj postavite privlačno in barvito pregrinjalo ali pa ga opremite s privlačno pisanimi blazinami.

Pestro ponudbo kavčev in sedežnih garnitur si lahko ogledate na https://www.zakelj.si/sl/

Članki iz iste kategorije: