Kuhinje po meri in nasveti pri začetni zasnovi

Posted by

Na splošno velja, da naj bodo kuhinje po meri zasnovane tako, da vam nudijo udobje in funkcionalnost, hkrati pa odražajo vaš slog in so estetsko dovršene, kar lahko dosežete tudi z dekorativnimi elementi, osvetlitvijo in barvami front na pohištvu. Pomembno je tudi to, da skušate izkoristiti naravno svetlobo, ki prihaja iz oken v prostoru.

Pri začetni in končni zasnovi vam bodo pomagali izkušeni svetovalci iz podjetja Kuhnca, ki prodaja in montira kakovostne kuhinje po meri različnih priznanih proizvajalcev. Pri brezplačnem izrisu bodo upoštevali vse vaše želje in potrebe. Nato v podjetju opravijo še natančen izris in meritve prostora, zato da boste lahko umestili vse pohištvene elemente in maksimalno izkoristili razpoložljive dimenzije.

Kuhinje po meri za maksimalen izkoristek razpoložljivega prostora

Meritve razpoložljivega prostora služijo temu, da boste lahko pri izrisu dodajali vse pohištvene elemente, ki jih potrebujete ter pri tem izkoristili celotno steno oziroma stene ter kotne postavitve. Če imate na voljo manj prostora, tedaj bosta skupaj s svetovalcem ustvarila postavitev, ki bo vključevala elemente v pripadajočih dimenzijah, kot so delovne plošče in kabinetne omarice.

kuhinje po meri
Prilagodite si kuhinjske elemente v skladu s potrebami in prostorom.

Pri izrisu je dobro upoštevati tudi to, koliko je članov gospodinjstva, saj morajo biti kuhinje po meri dovolj funkcionalne in pravilno postavljene, da jih lahko uporablja večje število ljudi. Pri začetni zasnovi je dobro upoštevati tudi to, koliko prostora za shranjevanje posod in živil potrebujete. V omarice lahko dodajate police, košare, predelke in drugo.

Kuhinje po meri z dodatki svetil in ustrezno ventilacijo

Pri kuhanju in pripravi hrane je zelo pomembna ustrezna osvetlitev. Če v prostor ne prihaja dovolj naravne svetlobe, lahko dodate svetila na mesta, kjer jih najbolj potrebujete. Svetila se najpogosteje vgrajujejo v spodnjo ploščo zgornjih kabinetnih omaric ter v robove nape, zato da luči osvetljujejo delovno ploščo. Po želji jih lahko dodate tudi v notranji del omaric.

kuhinje po meri

Pri kuhanju je pomembna tudi kakovostna napa, ki se najpogosteje vgradi nad kuhalno ploščo, zato da prepreči neprijetne vonjave in vlago, ki nastane pri kuhanju. Pri izrisu kuhinje po meri bo svetovalec upošteval vse te elemente, zato da bodo funkcionalno umeščeni v pohištvo.

Kuhinje po meri z izbiro kakovostne delovne plošče

Ne glede na to, kakšen slog, materiale in barve boste izbrali za kabinetne omarice in omarice za shranjevanje živil in posod, je pri naročilu pomembna tudi kakovostna delovna plošča. Ker boste nanjo postavljali vroče lonce, rezali hrano in opravljali vse, kar potrebujete za kuhanje, mora biti plošča dovolj kakovostna, da bo vzdržala vsakodnevno rabo.

V podjetju Kuhnca lahko v kuhinje po meri vgradijo delovne plošče različnih materialov, kot je gladka in trajna keramika, steklo s steklenimi stenskimi oblogami, elegantna laminatna plošča ter lakiran masivni les.

Članki iz iste kategorije: