Da vam med vožnjo ne bo prevroče…

Posted by

Senčniki za avto so poleti obvezna oprema. Z njimi lahko učinkovito zatemnimo zadnja stranska avtomobilska stekla ter tudi zadnje vetrobransko steklo. Tako preprečimo sončnim žarkom, da bi po nepotrebnem segrevali avtomobil. Pregreta pločevina zelo hitro doseže visoke temperature, predvsem pa se počasi ohlaja. Zelo podobno pa velja tudi za steklo. Če je to segreto, bo vroče tudi v notranjosti avtomobila. A brez skrbi – obstaja dobra rešitev za takšne primere, zato poleti z avtom nikamor brez ustrezne poletne opreme!

Senčniki za avto ali zatemnitev stekel

Za uravnavanje temperature v avtu lahko poskrbimo na različne načine. Prvi avtomobili so bili brez strehe, zaradi česar so bili po eni strani prijetno zračni, po drugi strani pa niso nudili nobene zaščite pred soncem ali dežjem. Do pojava klime so se za zračenje avtomobila uporabljala predvsem odprta okna, danes pa za to ni več potrebe: za prijetno notranjo temperaturo avta tudi v vročih dneh najbolje lahko poskrbi kombinacija klimatske naprave ter zasenčenih stekel. Slednja lahko zasenčimo na različne načine: ena možnost so zatemnjena stekla, druga pa senčniki za avto.

Katero možnost izbrati?

To je odvisno samo od vas! Zatemnjena stekla so trajna, a navadno dražja rešitev, medtem ko senčniki za avto lahko nudijo enako dobro zaščito. Seveda pa to ne velja za najcenejše izdelke, ki jih mimogrede kupite na bencinski črpalki ali kje drugje, ampak za kakovostne avtomobilske senčnike, ki so zasnovani tako, da stekla kar se da dobro zatemnijo in zasenčijo.

Najbolje to nalogo opravljajo tisti, ki so oblikovani po meri oziroma tipsko. To pomeni, da se popolnoma prilegajo obliki in velikosti stekel vašega avta in tako zatemnijo steklo do najmanjših kotičkov. Tako vročina ne more prodreti v notranjost avtomobila, v njem pa ostane prijetno hladno. To je še posebej pomembno, če na zadnjih sedežih prevažate dojenčka, majhne otroke ali koga drugega, ki težko prenaša vročino – recimo koga starejšega.

Prav tako pa je prijetna temperatura v avtu pomembna tudi za voznika. Če se bo slednji med vožnjo dobro počutil, bo vožnja tudi bolj varna. Zato pred poletjem ne pozabite poskrbeti za to, da bo temperatura v vašem avtu tudi v vročini čim bolj znosna – odločite se za zatemnitev stekel ali pa za ustrezne senčnike za avto, ki več kot odlično opravljajo svojo nalogo!

Letne gume v svojih funkcijskih in dimenzijskih značilnostih. Je prišel čas za nakup novih letnih pnevmatik, ti pa si želiš izbrati kar najboljšo kombinacijo med ceno in kvaliteto?  Preberi več …

Članki iz iste kategorije: