8 prisrčnih otroških daril

Posted by

Izbrati darilo za otroka se na prvi pogled zdi kar preprosta naloga. Konec koncev je otroke lažje zadovoljiti, kajne? No, morda pa temu ni tako, saj zadnje čase tudi otroci postajajo vedno bolj zahtevni. Da bi vam olajšali izbiro primernega darila, smo za vas pripravili seznam 8 prisrčnih daril, ki bodo zagotovo razveselila prav vsakega malčka ali malčico. Številne ideje na Babybonus.si pa vam bodo še dodatno pomagale do pravega darila.

Raziskovalno-znanstvena oprema. Darila, ki spodbujajo otroško raziskovalno žilico in njihovo domišljijo, so prav gotovo vedno dobrodošla. Pa še zabavna so. Sem sodijo teleskopi, oprema za različne znanstvene poskuse, mikroskopi, tehtnice, modeli solarnega sistema in tako naprej.

Namizne igre. Otroci naravnost obožujejo takšne in drugačne namizne igre. Z njihovo pomočjo se naučijo različnih socialnih veščin, kot je na primer športno sprejemanje poraza. Naučijo se tudi kritičnega razmišljanja. Poleg tega se pri takšnih igrah lahko poveže cela družina.

Knjige. Knjiga, ki govori o stvareh, ki otroka res zanimajo, je zagotovo eno izmed najboljših daril. Z raziskavami so ugotovili, da otroci, ki imajo doma knjige, berejo veliko bolje kot tisti, ki knjig nimajo. V primeru, da niste prepričani, kakšno knjigo kupiti, pa podarite kar darilni bon za knjigarno.

Naročnina na revijo. Otroci zelo radi prejemajo pošto in revije so brez dvoma najboljša pošta, ki jo lahko prejmejo. Obstaja ogromno različnih revij za otroke, ki se delijo glede na to, kaj otroke zanima ter koliko so stari. Revije tudi krepijo bralne sposobnosti, poleg tega pa so v primerjavi s knjigami lažje berljive.

Sezonske vstopnice. Takšne vstopnice so nenavadno, a dobrodošlo darilo. Kupite lahko vstopnice za obisk muzejev, živalskega vrta, akvarijev in podobno. Takšno darilo se lahko uporablja celo leto, pri tem pa uživa cela družina.

Tečaji. Na različnih tečajih se otroci lahko ogromno naučijo. Izbirate lahko med baletnim tečajem, tečajem juda, plavanja, nogometa, risanja in še bi lahko naštevali. Prav za vsakega otroka lahko izberete primeren tečaj.

Pripomočki za umetniško izražanje. Tudi to so lahko odlične izobraževalne igrače. Z njimi otroci krepijo fino motoriko in samozavest. Prav tako spodbujajo kognitivni, socialni in čustveni razvoj. Glede na to, kakšen komplet boste izbrali, lahko otroci sami naredijo nakit, origamije, robote, lahko rišejo in podobno.

Lego kocke. Tudi lego kocke razvijajo otrokove sposobnosti, kot so na primer fina motorika in kreativnost. Poleg tega spodbujajo tudi veščine reševanja različnih problemov. Prihajajo v obliki različnih setov, tako da so primerne prav za vsakega otroka.

Članki iz iste kategorije: